De prijzen voor 1999 moeten nog worden verdeeld. Daarom hier eerst een blik in het verleden:

Nipkow61.jpg (33167 bytes)

van links naar rechts Pierre Jansen met echtgenote, Mies Bouwman en Leen Timp

In mei komt de jury weer bijeen om te bepalen wie dit jaar de Zilveren Nipkowschijf krijgt voor de beste televisieprestatie en wie de Zilveren Reissmicrofoon krijgt voor de beste prestatie op radiogebied. In juni worden de prijzen uitgereikt. Zodra de data bekend zijn worden die op deze site bekend gemaakt.

Een van de prijswinnaars van vorig jaar was Paul Witteman. Hij werd eind 1998 in een representatieve streekproef van het bureau Lagendijk ook uitgeroepen tot meest geliefde tv-verslaggever en discussieleider. Zijn reactie: ,,Zeer prettig om dit allemaal weer mee te maken. (...) Ik moet bekennen dat ik blijer was toen ik dit jaar de Nipkowschijf uitgereikt kreeg. die onderscheiding wordt namelijk door vakmensen, door tv-critici vergeven." (citaat uit Leidsch Dagblad, 30-12-'98)

Overigens is Witteman een van de weinigen die zowel de radioprijs als de tv-prijs heeft gekregen. De Zilveren Reissmicrofoon viel hem in 1984 ten deel als eindredacteur van het VARA-radioprogramma De Stand van Zaken.

De Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon zijn de oudste radio- en tv-prijzen van Nederland. De jury is breed samengesteld. Alle radio- en tv-critici van dag- en weekbladen worden ervoor uitgenodigd. Zij letten bij hun beoordeling uitsluitend op de kwaliteit.

______________________________________________________________

Zoekwoorden:

Deel: ' Uitreiking Nipkowschijf en Reissmicrofoon in juni '
Lees ook