Gemeente Amersfoort


tems 12 januari 1999

Traditionele kerstboomverbranding goed verlopen

Ruim 5750 kerstbomen gingen zaterdagavond in vlammen op. Volkomen legaal, na de inzameling die overdag plaatsvond. Volgens de milieupolitie ligt dit aantal ongeveer 750 lager dan vorig jaar. "Naar de oorzaak kunnen we slechts gokken", aldus Peter Mulder, medewerker bij de Milieupolitie, die al jaren de kerstboomverbranding coordineert. "Veel mensen zijn op dit moment bezig met aanleggen van nieuwe tuinen en misschien vinden veel kerstbomen hier wel een plaatsje".

Veel legaal goed vuurwerk
Opvallend vond Peter Mulder het aantal ingeleverd legaal vuurwerk. "Complete pakketten, soms nog helemaal ingepakt, werden ingeleverd". Totaal zijn ongeveer 49.000 stuks niet afgegaan vuurwerk ingeleverd, 5000 meer dan vorig jaar. Het is niet verstandig om niet afgegaan vuurwerk te bewaren tot vorig jaar. Vuurwerk heeft een ingebouwde vertrager (waardoor het niet meteen ontploft als het lont is aangestoken) en als je het niet onder de goede condities bewaart, raakt de vertrager van slag. "Zo kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan", aldus Peter Mulder. Wellicht is de toename van het ingeleverd vuurwerk ook te danken aan de actie: "vuurwerk ok, rommel weg ermee".

Iedereen maakt kans
Aanstaande zaterdag 15 januari wordt het spannend. Dan reikt wethouder van milieu, Jan de Wilde, de prijzen uit van de loterij. Dit gebeurt om 11.00 uur in de kantine van de ROVA. Voor iedere ingeleverde kerstboom en elke 10 stuks ingeleverd vuurwerk kreeg men een lot. Tijdens de prijsuitreiking zijn mooie prijzen te winnen en krijgt ieder kind een leuke attentie. Ook maakt iedereen die aanwezig is nog eens kans op een CD-speler. Bent u (en vooral uw kinderen) niet in de gelegenheid om de prijsuitreiking bij te wonen? De winnende nummers leest u volgende week in deze rubriek.

Zoekwoorden:

Deel: ' Uitreiking prijzen kerstbomenloterij Amersfoort '
Lees ook