Ingezonden persbericht- PERSBERICHT -

Uitreiking Sanoma Woon Awards
Hella Jongerius wint oeuvre award 2008

Hoofddorp, 3 oktober 2008 - Hella Jongerius ontving gisteravond in De Lichtfabriek in Haarlem de oeuvreprijs 2008 van niemand minder dan Beau van Erven Dorens. Jan Tichelaar is woonprofessional van het jaar. De Jar Tops - een unieke serie kunststof schroefdeksels - van Jorre van Ast voor Royal VKB zijn verkozen tot beste woonproduct 2008. Auping kreeg een award voor beste wooncampagne en Basiclabel met vestigingen in Noord-Holland werd beste woonwinkel. Miele heeft de award ontvangen voor mooiste stand van de Woonbeurs Amsterdam.

De Sanoma Woon Awards - een initiatief van de woonbladen van Sanoma Uitgevers - worden jaarlijks uitgereikt aan bijzondere producten, prestaties en professionals in de woonbranche. Er zijn vier categorieën: beste woonproduct, beste woonwinkel, beste woonprofessional en beste wooncampagne. Dit jaar is er ook een oeuvreprijs uitgereikt. Vier prijzen worden toegekend door vakjury's. De award voor beste woonwinkel is gekozen door het publiek. Tijdens deze avond is ook de award voor mooiste stand van de Woonbeurs Amsterdam uitgereikt aan Miele vanwege de opvallende vormgeving en het uitnodigende karakter van de stand.

Inspirerend
Als beste woonwinkel heeft de consument Basiclabel gekozen. Niet alleen vanwege het assortiment, maar ook de winkelinrichting is aansprekend. Klanten vinden de winkel inspirerend en goed bij ze passen en zouden deze dan ook zeker aanbevelen bij vrienden. De bescheiden keten met twee vestigingen in Noord-Holland slaagt er bovendien in de klant optimaal te informeren. Opvallend is dat bezoekers geen negatieve punten hebben aangewezen.

Wereldwijde faam
Auping won met haar 'ventilatie'-campagne de award voor beste wooncampagne. "De campagne van de beddenproducent is op de eerste plaats helder, maar heeft ook een hoog voelbaarheidsgehalte. Door deze bijzondere presentatie wordt de campagne niet snel vergeten", aldus de jury. Jan Tichelaar werd uitgeroepen tot beste woonprofessional. Als directeur van het bedrijf Koninklijk Tichelaar Makkum is hij in binnen- en buitenland niet alleen bekend vanwege de enorme kennis op het gebied van keramiek, maar ook vanwege gedurfde experimenten en de samenwerking met de belangrijkste Nederlandse ontwerpers van deze tijd. Hella Jongerius - wiens vazencollectie vorig jaar is onderscheiden als beste woonproduct - kreeg de oeuvreprijs. Uit haar ontwerpen spreken haar grote professionaliteit en originaliteit. Veel ontwerpen van haar hand zijn tentoongesteld in musea en galeries, wereldwijd. Ze heeft zich binnen de designwereld bewezen met unieke ontwerpen die stuk voor stuk haar persoonlijke signatuur dragen.

Feestelijk gala
De Sanoma Woon Awards zijn gisteravond, onder applaus van vele grote namen in de woonwereld, uitgereikt tijdens een feestelijk gala in De Lichtfabriek in Haarlem. De presentatie was in handen van Beau van Erven Dorens.

Op de foto van links naar rechts, van onder naar boven: Sandy de Smit (Basiclabel), Marjan Reitsma (Auping), Hella Jongerius, Jos de Smit (Basiclabel), Jan Tichelaar, Jorre van Ast, René Raadsheer (Miele), Patrick Kwakkel (Miele).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (niet voor publicatie): Communications Sanoma Uitgevers
Contactpersoon: Erika Keizer, Manager Advertentiemarkt Wonen Telefoon: 023 - 556 4624
Mobiel: 06 - 15 11 23 12
E-mail: e.keizer@sanoma-uitgevers.nl

Communications Sanoma Uitgevers
Contactpersoon: Charlotte Rings, adviseur Corporate Communications Telefoon: 023 - 556 5591
Mobiel: 06 - 14 678 628
E-mail: c.rings@sanoma-uitgevers.nl


Deel: ' Uitreiking Sanoma Woon Awards Hella Jongerius wint oeuvre award 2008 '
Lees ook