Nuffic

Uitreiking Talentenbeurzen
21-6-2002

Persbericht, 25 juni 2002

Uitreiking Talentenbeurzen voor buitenlands studieverblijf aan veelbelovende jonge professionals

De 33 veelbelovende jonge professionals ontvangen dinsdag 25 juni een Talentenbeurs 2002-2003. De uitreiking van deze zeer prestigieuze beurs vindt plaats in gebouw van het ISS te Den Haag.

Dit jaar kwamen 33 aanvragers door de uiterst strenge selectie. De 15 vrouwelijke en 18 mannelijke studenten, waarvan 9 HBO- en 24 WO-studenten, bestrijken een breed spectrum aan vakgebieden. Van hoboïsten tot afgestudeerden in de cognitieve kunstmatige intelligentie. De kandidaten komen van 14 hoger-onderwijsinstellingen (7 hogescholen en 7 universiteiten).

Het Talentenprogramma staat open voor jonge afgestudeerden van universiteiten en HBO-instellingen en worden op gelijke voet beoordeeld. Kandidaten - maximum leeftijd 26 jaar - moeten hun opleiding met uitstekende resultaten hebben afgerond. Zij dienen een uitgebreid werkplan in te dienen voor een studieverblijf in het buitenland voorzien van een begroting en een uitvoerige motivatie. Alleen de allerbeste worden geselecteerd.

Het Talentenprogramma wordt beheerd door de Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking. De kandidaten worden geselecteerd door een commissie van deskundigen uit het hoger onderwijs onder voorzitterschap van prof. dr. Hans Dirken, voormalig rector van de Technische Universiteit Delft.

De eerste lichtingen geselecteerden hebben inmiddels hun buitenlandverblijf afgerond. Een groot deel van hen is verder gegaan met wetenschappelijk onderzoek, soms in Nederland, maar vaak ook bij de buitenlandse instelling waar zij hun aanvullende opleiding hebben gedaan. Anderen hebben een functie in de internationale sfeer in Nederland of in het buitenland, bij de overheid of het bedrijfsleven. Weer anderen zijn een eigen bedrijf begonnen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Uitreiking Talentenbeurzen voor buitenlands studieverblijf '
Lees ook