Gemeente Soest

Uitreiking vrijwilligersprijs
Mevrouw Trippaers prijswinnaar sector kunst, mevrouw Van den Berg prijswinnaar sector cultureel

Wethouder Blommers reikte vanmiddag twee prijzen uit in het kader 'vrijwilliger van de maand'. Mevrouw G. Trippaers was de gelukkige in de sector kunst. Zij organiseert onder meer busvervoer naar theaters in de wijde omgeving waar men anders nooit naartoe kan. Mevrouw A. van den Berg kreeg de prijs in de sector cultureel voor haar jarenlange inzet als voorzitter van Artishock en het Soester Muziek Gezelschap. Beide dames kregen een beeldje en een geldbedrag van 250 gulden.

De vrijwilliger van de maand wordt bepaald door loting. Notaris mr. J. Jager van notariskantoor Jager, Bokdam en De Visser trekt de prijswinnaar uit de ingezonden nominaties. Elke genomineerde vrijwilliger krijgt een nummer dat correspondeert met een nummer op een balletje. Alle genomineerden worden in een vorm van een balletje in 'de hoge hoed' gedaan en de notaris pakt een balletje. De vrijwilliger met dat nummer heeft gewonnen.

Genomineerden

Ondanks dat één vrijwilliger in een bepaalde sector de prijs krijgt, wordt iedere genomineerde als winnaar beschouwd. De genomineerden voor de sectoren kunst en cultureel waren: De heer W. Paans, die zich inzet voor onder meer de cultuurladder van C-Drie en het openluchttheater Cabrio en de heer K. Noordover, die zeer actief is voor het Soester mannenkoor. De dames H. van Wijk, J. Vogelpoel, N. Majoor, L. in 't Hout, B. ten Brinke, U. van Wijk en R. Vos en de heer K. Klomp waren genomineerd voor het rondbrengen van boeken naar lezers die zelf niet meer naar de bibliotheek kunnen.

In augustus staat de sector Ouderen centraal. In september wordt de prijs uitgereikt.

Deel: ' Uitreiking vrijwilligersprijs in gemeente Soest '
Lees ook