PERSBERICHT
Zwart sterk op Assen

Assen, zondag 14 juli 2002. De vierde ronde van de Toyota Yaris cup op het TT-Circuit van Assen leverde de zege op voor Paulien Zwart die na een sterk gereden wedstrijd alle mannelijke race-collega's achter zich liet. De tweede plaats ging verrassend naar Lennard Kleyn van Willigen voor Tim Buijs. In het kampioenschap breidde Zwart haar voorsprong uit, mede door dat naaste concurrent Patrick Borst de finish niet haalde.

De enige kwalificatietraining voorafgaande aan de wedstrijd in de Toyota Yaris Cup werd een spannende affaire. Tijdens de veertig minuten durende sessie wisselde op een natte en later opdrogende baan de pole positie maar liefst zeventien keer van rijder. Met nog tien minuten te gaan pakte Paulien Zwart de leiding maar bij het zwart-wit geblokt was het Marvin Koster die als een duveltje uit een doosje van de omstandigheden profiteerde en de beste startpositie voor zich opeiste.

Koster en Zwart startten beiden prima. Nog voor de helft van de eerste ronde stelde Zwart orde op zaken en nam de leiding van de Zandvoorter over. "Ik denk dat Koster in de verkeerde versnelling reed, waardoor ik meer snelheid had." Voor Koster was het 'verdriet' nog niet over. In de tiende ronde raakte de coureur een bandenstapel waardoor zijn voorspoiler onder zijn bodemplaat bleef hangen en hij dermate veel snelheid verloor dat er uiteindelijk niet meer in zat dan een vijfde plaats. Kleyn van Willigen kwam door het euvel van Koster op de tweede plaats te rijden maar nam daar geen genoegen mee. In twee ultieme pogingen probeerde hij Zwart te verschalken. "Nu moet ik eerste worden", dacht hij hardop. Uiteindelijk lukte het niet maar was hij bijzonder tevreden met zijn tweede plaats. Zwart was echter het meest tevreden op Assen: haar eerste overwinning in de Toyota Yaris Cup en een riante voorsprong in de nationale titelstrijd.

Uitslag: 1. Zwart (Ouderkerk a/d Amstel). 13 ronden in 23:14.315 (130.265 km/uur); 2. Kleyn van Willigen (Utrecht), op 0,297; 3. Buijs (Berg en Dal), op 16.365; 4. Hagelen (Didam), op 18.235; 5. Koster (Zandvoort), op 18.499; 6. Goedemans (Den Dolder), op 21.952.

Uitslag Toyota Ladies Cup: 1. Zwart; 2. Bergsma; 3. Van der Vossen; 4. Van Wonderen.

Stand Nederlands kampioenschap Toyota Yaris Cup: 1. Zwart 73; 2. Borst 51; 3. Buijs 45; 4. Van den Hoek Ostende 44; 5. Kleyn van Willigen 43; 6. Koster 38.

Stand Toyota Ladies Cup: 1. Zwart 38; 2. Van den Hoek Ostende 26; 3. Bergsma 20; 4. Van der Vossen 16; 5. Sanders 12.

Volgende race: zondag 4 augustus, TT-Circuit, Assen.
---
Niet voor publicatie: Voor informatie kunt u bellen met Geert Vermeer: 06-51611357 Copyright vrije foto's zijn beschikbaar op: www.racingonline.nl/media/toyotayaris

Zoekwoorden:

Deel: ' Uitslag Toyota Yaris Cup TT Circuit Assen '
Lees ook