KNWV

DATUM: 26-5-2002

WEDSTRIJDZEILEN - Uitslagen Spa Regatta, Medemblik 22 - 26 mei 2002
---

Dag 4 SPA Regatta: harde wind (40 knopen!) deert Nederlandse zeilers niet!

De wind beheerst wederom de vierde dag van de SPA Regatta. Vrijwel de hele dag bedraagt de wind gemiddeld 25-30 knopen met uitschieters naar 40 knopen. De Lasers houden het lang vol maar keren uiteindelijk halverwege de tweede race toch huiswaarts omdat doorzeilen te riskant is.

Sven Karsenbarg en Mischa Heemskerk zetten 's avonds de 7e race op hun naam en eindigen zo vlak achter Booth / Dercksen op de vierde plaats (3 punten verschil met Booth / Dercksen). Team Booth staat nu op de tweede plaats met slechts 2 punten achterstand op de Oostenrijkse nummer 1, Hagara. Ondanks de hevige windvlagen slaagt ook team Thies erin zich op te werken naar de tweede plaats in het eindklassement van de dag. Team Hin (Yngling) zakt vandaag drie plaatsen en eindigt als tiende.

De 470 zeilt wederom sterk vandaag. De heren Coster behalen de eerste plaats in de laatste race en eindigen alsnog als tweede in het dagklassement. De dames Lisa en Margriet behouden de derde plaats, gevolgd door hun Nederlandse concurrenten Marcelien en Lobke (gestegen van de zevende naar de vierde plaats).

De Star klasse zeilt 1 race vandaag. Mark Neeleman en Jos Schrier (Star) moeten in deze zesde race hun net verworven derde plaats afstaan aan Team Kats / Martens en worden vierde. De Finn klasse zeilt rond zessen toch de eerste wedstrijd van de dag. Jaap Zielhuis maakt in deze zesde race een valse start en wordt uiteindelijk twaalfde in het eindklassement. Stefan de Vries blijft na een nieuwe zeildag (2 races) op de 17e plaats staan.

Carolijn Brouwer eindigt in de negende race van de Europe klasse op een 16e plaats en wordt zesde na negen races. De Lasers kunnen uiteindelijk drie races zeilen. Pieter-Jan Postma maakt een enorme sprong in het "Silver fleet" klassement door eerste te worden in de laatste (tiende) race van deze dag. (van 72 naar 10). Marc de Haas zakt twee plaatsen en eindigt op de 20e plaats (Gold fleet). Kevin Mevissen zakt na 4 dagen surfen (8 races) naar de 16e plaats. De 49'er start helaas ook vandaag niet.

Bezoek voor meer informatie www.sparegatta.org

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen
---

Deel: ' Uitslagen Spa Regatta, Medemblik 22 - 26 mei 2002 '
Lees ook