Ingezonden persbericht


UITSTOOT GASVERBRUIK COMPENSEREN MET BOSAANPLANT
Wereldwijd bos kopen om het langdurig te beschermen

Rotterdam, 2 november 2010 - Duurzame energieleverancier Greenchoice www.greenchoice.nl heeft een belang genomen van 50% in ontwikkelaar van bosprojecten Face the Future www.face-thefuture.com. Hierdoor dragen klanten van Greenchoice nog beter bij aan het realiseren van nieuwe bossen en aan het tegengaan van de wereldwijde ontbossing. Zo wil Greenchoice het betalen voor de zogeheten ecologische voetafdruk stimuleren. Deze voetafdruk is een getal dat (hypothetisch) weergeeft hoeveel grond- en wateroppervlakte een bepaalde bevolkingsgroep met hun levensstijl in een jaar gebruikt.

Face the Future is gespecialiseerd in het wereldwijd ontwikkelen en uitvoeren van duurzame bosprojecten die klimaatverandering helpen tegengaan en biodiversiteit in stand houden of herstellen. Face the Future is onder meer actief in bosbeschermingsprojecten in Ecuador, herstelt tropisch regenwoud in Maleisië en beheert meerdere bebossingsprojecten in Nederland. De CO2 die door de bossen wordt opgenomen draagt bij aan het tegengaan van klimaatverandering. De afgelopen 15 jaar plantte Face the Future 50.000 hectare (een oppervlakte zo groot als Curaçao of alle Waddeneilanden) nieuw bos en beschermde tienduizenden hectares bestaand bos.

'Met de duurzame samenwerking willen we de bestaande projecten zeker stellen en nieuwe duurzame bosprojecten ontwikkelen,' stelt Denis Slieker, Directeur van Face the Future (klik hier voor beeld). 'Onze samenleving moet zich beseffen dat we niet zonder bossen kunnen. We moeten mechanismes ontwikkelen om bescherming van bos te financieren. Alleen donaties zijn niet voldoende. Die verliezen het op termijn van de wereldwijde behoefte aan landbouwgrond en de grote geldstromen daarachter.'

Energieleverancier Greenchoice levert groene stroom en groen gas. Daarbij kiezen klanten uit verschillende duurzame energiebronnen. 'Daarnaast bieden we ook aardgas met boscompensatie, zodat de ecologische footprint van onze klanten nog minder wordt,' zegt Jurjen Algra, Marketing Manager van Greenchoice (klik hier voor beeld). 'We begonnen in 2004 met bosprojecten in Brazilië (klik voor beeld) en zien dit als een prachtige stap om de kennis en ervaring van Face the Future maximaal in te zetten.' Door een belang te verwerven in Face the Future krijgt Greenchoice toegang tot verschillende nieuwe bosprojecten en kan ze die direct koppelen aan haar 250.000 klanten.

Online persdocument met links, filmjes en beeldmateriaal: klik hier Online corporate perskamer: klik hier Volg @Greenchoicenl op twitter: klik hier

Deel: ' Uitstoot gasverbruik compenseren met bosaanplant '


Lees ook