Ingezonden persbericht


Beste mensen van de mediaredactie,

Het zou zo zonde zijn...

Wat? Als er maar een paar ogen de film 'de Vleeseter' zouden zien. Bijna had de AVRO het geweigerd. Maar 16 juli wordt ie uitgezonden...

De Vleeseter is een film die ik heb gemaakt samen met drie andere jonge televisiemakers. En maandag aanstaande 16 juli 2001 wordt ie uitgezonden bij de AVRO om 19:30.

Ik vind het een zeer goed geslaagde film over de hypocrisie van vleeseten. Omdat ik niet weet of de AVRO jullie viewingtapes stuurt (de film is redelijk controversieel en de AVRO heeft hier redelijk veel moeite mee (gehad)).

Ik hoop dat jullie of de film willen zien en er aandacht aan willen schenken in jullie mediakatern, of er een recensie over willen schrijven...

De film is gemaakt in het kader van 'de Achtbaan'. Op http://www.avro.nl/achtbaan en onze eigen site http://www.vleeseter.nl is over de Achtbaan en de gedachte achter onze film meer te lezen. Voor meer informatie kunt u Olga Busch (redactie) of Harro Henkemans (regisseur), of ondergetekende bellen.

Met vriendelijke groet, Jochanan Westra
vleeseter@email.com

quote uit de film:

''Iedere keer als ik een stuk vlees op m n bord dan voelt dat hypocriet. In de zin dat ik eigenlijk wil weten wat het daadwerkelijk was. En ook mijn ouders waren vegetariër, en m n zus en dat is er redelijk goed ingestampt. En toen ik 18 was ben ik gelijk vlees gaan eten. Ik wilde wel nou eens beseffen wat dat niet willen nadenken nou inhoudt. Ik wil nu wel nadenken. Ik wil weten wat ik eet."

En DAAROM heb ik, Jochanan Westra, een koe gekocht. Corry. Corry kostte 1300 gulden. Maar is wel heel lief. Alleen, Corry is wel een slachtkoe.


Voor een telefonisch contact met de genoemde personen, bel Nieuwsbank 030-2881286

Deel: ' Uitzending film 'De Vleeseter' door AVRO '
Lees ook