regiopolitie noord- en oost-gelderland

 |   |ulft - viertal verdacht van heroïnetransport      | 
de duitse en de politie in de achterhoek hebben verleden week in de nachtelijke uren na een langdurige achtervolging vier duitsers tussen ulft en breedenbroek aangehouden die verdacht worden van drugssmokkel. in totaal is 1 oe kilo heroïne in beslag genomen. de verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld, maar voor de duitse autoriteiten aangehouden en in afwachting van hun uitlevering ingesloten.

het incident deed zich in de nacht van donderdag 21 juni voor. aan de duits-nederlandse grens onder dinxperlo werd even na middernacht door de duitse politie een grenscontrole gehouden. hierbij bleek de bestuurder van een auto met duits kenteken zich aan de controle te hebben onttrokken.

de auto werd door hen met een burgerpolitieauto gevolgd en via de duitse meldkamer werd de meldkamer in apeldoorn geïnformeerd. tijdens een gecoördineerde actie werd getracht de auto, waarin vier mannen zaten, tot stoppen te dwingen. de bestuurder zag enkele malen kans om via binnenwegen dan weer naar duitsland uit te wijken en dan weer in nederland te komen.om onnodige risico's in het verkeer te voorkomen, werden meerdere politieauto's uit de achterhoek ingezet en kon het "net" strategisch worden "dichtgetrokken".

Onderweg zagen de achtervolgende agenten dat er pakketjes uit de auto werden gegooid. Uiteindelijk kon de auto tussen Ulft en Breendebroek tot stoppen worden gedwongen en werden de vier Duitse inzittenden (21, 24, 35 en 35 jaar) aangehouden.

Bij het narijden van de route werden twee zakjes met poeder gevonden en bij het testen ervan bleek dit om heroïne te gaan. In de loop van de dag meldde zich nog een inwoner van Ulft die in zijn tuin een soortgelijk zakje had gevonden en één en ander niet vertrouwde. In totaal kwam de aangetroffen hoeveelheid heroïne hiermee op 1.5 kilo.

De harddrugs zijn in beslag genomen en de verdachten zijn verhoord. Zij zijn vervolgens in vrijheid gesteld en direct weer voor de Duitse autoriteiten aangehouden. In afwachting van hun uitlevering zijn zij ingesloten.

Einde bericht
---

Anton de Ronde voorlichter politie Noord- en Oost-Gelderland email: anton.de.ronde@no-gelderland.politie.nl telefoon 055 - 5486052

---- --Deel: ' Ulft - viertal verdacht van heroïnetransport '


Lees ook