Ultramar Zeil & Tent Protector houdt zeil, bootkap of tent schoon


Onafhankelijk onderzoek bewijst: aanzienlijk minder kans op schimmels en weervlekken.

Oosterhout, 20110705 -- Ultramar Zeil & Tent Protector beschermt tegen schimmels, groene aanslag en weervlekken. Een onafhankelijke schimmeltest bewijst dat een zeil, bootkap, tent, parasol, etc. die behandeld is met Ultramar Zeil & Tent Protector, aanzienlijk minder kans heeft op schimmels en weervlekken. Uiteraard maakt het ook nog eens perfect water- en vuilafstotend.

Onafhankelijk onderzoek/schimmeltest.
De schimmeltest is uitgevoerd volgens DIN 53931 door een onafhankelijk onderzoeksburo.
Testschimmel: Aspergillus niger (o.a.weervlekken)
Bebroedingsduur: 14 dagen / Temperatuur 29 graden Celcius.
Doek: zeil (Dacron®), bootkap (Markilux®), tent (katoen).

Uitleg schimmeltest.
Van een zeil (Dacron®), bootkap (Markilux®) en een tent (katoen) werden 2 stukken doek geknipt. Het eerste stuk werd uitsluitend gereinigd. Het tweede stuk werd gereinigd en behandeld met Ultramar Zeil & Tent Protector. Vervolgens werden beide stukjes doek in een schaaltje vol met schimmels gelegd.14 dagen lang werden deze schaaltjes in een temperatuur van 29 Graden bewaard. Hierdoor treedt er een forse schimmelgroei op.

De uitslag
Duidelijk is te zien dat alle behandelde (met Protector) vrijwel geen schimmels bevatten. De onbehandelde stukjes (zonder Protector) hebben allemaal forse schimmelgroei.
CONCLUSIE: Ultramar Zeil & Tent Protector verkleint de kans op schimmels en weervlekken aanzienlijk!

Schimmels, algen, weervlekken....een steeds groter probleem
De belangrijkste reden waarom men tegenwoordig een zeil, bootkap of tent wil reinigen, is de vervuiling door schimmels, algen en weervlekken. Doekfabrikanten hebben te maken met steeds strengere milieuregelingen. Hierdoor is het onmogelijk geworden om doeken te produceren die goed beschermd zijn tegen deze schimmels en algen. Ons vochtige klimaat doet de rest.

Bescherm juist VOOR het te laat is
De meeste mensen gaan pas reinigen en beschermen als het doek al lekt, vuil is door de groene aanslag of helemaal besmet is met schimmels. Het is juist belangrijk om dit voor te zijn. Door het doek regelmatig te (laten) beschermen, verkleint men de kans dat schimmels en algen zich hechten aan het doek aanzienlijk. Dit beschermen kan met Ultramar Zeil & Tent Protector. De speciale formule maakt het doek extra water- en vuilafstotend. Tevens remt het dus ook de groei van schimmels en algen.

Ultramar BVNoot voor redacties:

Deel: ' Ultramar Zeil & Tent Protector houdt zeil, bootkap of tent schoon '
Lees ook