UMC St Radboud kiest voor Magma IT Solutions


Europese aanbesteding patintregistratie en DBC-verwerking naar Magma

GELEEN, 20100407 -- UMC St Radboud heeft de Europese aanbesteding voor het patintenregistratiesysteem en het systeem voor verwerking van DBC's gegund aan Magma IT Solutions.

De aanbesteding omvat een nieuw systeem voor de patintenregistratie en de registratie, validatie en facturatie van DBC's voor UMC St Radboud. Het Universitair Medisch Centrum wil de bestaande omgeving vervangen om daarmee klaar te zijn voor de voorgenomen wijziging van de DBC systematiek, die in het kader van DBC's op weg naar Transparantie (DOT) in de komende jaren fasegewijs wordt doorgevoerd. Met Magma kiest UMC St Radboud voor een in de markt bewezen totaaloplossing voor de verwerking van DBC's. De invoering van beide systemen moet op 1 januari 2011 zijn afgerond. Magma IT Solutions won de aanbesteding naar aanleiding van een succesvolle `proof of concept'.

Marc Suters, algemeen directeur van Magma: "Onze oplossing is gebaseerd op de technologie van wereldmarktleider SAP. Door de open en modulaire architectuur integreert SAP met ieder ander systeem en plooit zich makkelijk naar veranderende processen. En dat is wenselijk in de gezondheidzorg als je ziet hoeveel veranderingen er op de sector afkomen. Denk alleen maar aan de DOT-systematiek waar veel zorginstellingen mee te maken zullen krijgen." Magma IT Solutions implementeerde eerder haar oplossing bij het azM.

Over Magma IT Solutions
Magma IT Solutions is een snelgroeiende IT dienstverlener die al ruim 12 jaar succesvol is in de Nederlandse markt. Bij de vier vestigingen in Geleen, Den Bosch, Capelle a/d IJssel en Apeldoorn werken 140 mensen. Magma is gespecialiseerd in het snel en vakkundig implementeren en ondersteunen van de bedrijfsprocessen met de software van wereldmarktleider SAP. Het bedrijf heeft daarvoor onder andere eigen templates ontwikkeld, die de implementatie van SAP voor veel bedrijven en instellingen bereikbaar maakt. Magma IT Solutions is actief in de zorgsector, het onderwijs en het bedrijfsleven.

Over UMC St Radboud
Het UMC St Radboud heeft ongeveer 950 bedden, waarin jaarlijks ruim 27.500 patinten worden opgenomen. Daarnaast vinden er per jaar ruim 35.000 dagbehandelingen en 427.000 polikliniekbezoeken plaats. Binnen het UMC St Radboud werken ongeveer 9.400 medewerkers.

Magma IT Solutions


Deel: ' UMC St Radboud kiest voor Magma IT Solutions '
Lees ook