Gemert, 8 februari 1999

Beter, sneller en goedkoper isoleren en bouwen met breedschalige dakelementen van Unidek

Unidek Bouwelementen heeft haar omvangrijke assortiment hellend-dakelementen uitgebreid met breedschalige elementen voor verticale toepassingen. Deze elementen, die tot ruim tweeëneenhalf keer zo breed zijn als traditionele hellend-dakelementen, maken het mogelijk een complete kapconstructie, inclusief dakpannen, binnen één werkdag aan te brengen. De elementen zijn geschikt voor zowel kleine als grote projecten.

De breedschalige hellend-dakelementen (HD-BS) van Unidek zijn sterke, stabiele sandwichpanelen. De isolatiekern, uiteraard van EPS (geëxpandeerd polystyreen), heeft standaard een dikte van 170 mm (Rc=4.0m²K/W), maar in overleg zijn afwijkende kerndiktes leverbaar. Aan zowel de boven- als de onderzijde van de elementen is een stevige dekplaat aangebracht. De onderzijde kan worden voorzien van een plaat met een harde witte laklaag, die het aanbrengen van een binnenafwerking overbodig maakt. De maximale breedte van de elementen bedraagt 2.600 mm. De lengte kan variëren van 4.000 tot 8.000 mm.

Unidek produceert haar breedschalige hellend-dakelementen projectmatig, dat wil zeggen in nauw overleg met de klant. Het aanbrengen van de tengels en de gewenste panlatten (onder meer afhankelijk van het type dakpan dat wordt gekozen), evenals het op maat zagen van de benodigde paselementen en het aanschuinen, vindt in alle gevallen plaats in de fabriek te Gemert, dus onder gecontroleerde omstandigheden.

Het type HD 4.0 BSLG, dat is voorzien van ingelijmde langsribben, maakt overspanningen mogelijk tot 4.800 mm. Dat is voldoende om een kapconstructie geheel gordingloos uit voeren. Het voordeel hiervan is dat in de onderliggende ruimte een maximale vrije hoogte wordt gerealiseerd. Daksparingen, bijvoorbeeld voor dakramen, kunnen zonder verdere ondersteuningen worden aangebracht.

De breedschalige hellend-dakelementen van Unidek zijn standaard elementen. Daardoor kan kwaliteit worden gekoppeld aan een snelle levertijd en een scherpe prijs. Mede dankzij hun relatief geringe gewicht en speciale hijsvoorzieningen, laten de elementen zich heel makkelijk verwerken.

Unidek is met een productiecapaciteit van zo'n 2 miljoen m³ per jaar de grootste producent van EPS (geëxpandeerd polystyreen) in de Benelux en één van de grootste ter wereld. De innovatieve aard van de onderneming heeft geleid tot de ontwikkeling van talloze producten voor de bouw, alle vervaardigd op basis van dit milieusparende isolatiemateriaal. Unidek is in Europa marktleider op het gebied van zelfdragende isolerende sandwichelementen voor hellende daken. Het productenprogramma, waarmee de woningbouw, de utiliteitsbouw, de industrie en de agrarische sector worden bediend, omvat verder onder meer plat-dak- en gevelelementen, evenals grootschalige en gekoppelde dakelementen, en spouwmuurisolatie- en renovatieproducten.

Deel: ' Unidek breidt assortiment dakelementen uit '
Lees ook