Gemert, 8 februari 1999

Unidek introduceert gekoppelde hellend-dakelementen

Unidek Bouwelementen staat voor (goed) isoleren en (snel) bouwen in één. Door het prefab kop- pelen van twee of drie standaard hellend-dakelementen - door middel van de panlatten - kunnen de elementen nu nog sneller, en dus goedkoper, worden gemonteerd. De voegen tussen de gekop- pelde elementen worden reeds gedicht in de fabriek, waar ook hijsogen worden aangebracht.

De gekoppelde hellend-dakelementen van Unidek kunnen in vrijwel elke situatie worden toegepast als alternatief voor losse elementen. Omdat de montage van gekoppelde elementen aanzienlijk sneller kan plaatsvinden dan die van losse elementen, wordt tijdens de bouw bespaard op arbeids-, kraan- en afwerkingskosten. Daarnaast is de kans op uitvoeringsfouten kleiner en ontstaat er minder afval op de bouwplaats.

Unidek produceert haar gekoppelde hellend-dakelementen in nauw overleg met de klant, onder meer omdat de panlatten moeten worden afgestemd op het gewenste type dakpan. Het koppelen van ele- menten kan overigens uitsluitend plaatsvinden als ze zijn voorzien van langslatten. Wanneer twee elementen zijn gekoppeld, bedraagt de totale breedte 2.040 mm. Bij drie gekoppelde elementen is die 3.060 mm. De volgende typen hellend-dakelementen van Unidek kunnen prefab worden gekoppeld: HD..LG, HD..XLG, HD..DLG en HD..DLG-B.

Unidek is met een productiecapaciteit van zo'n 2 miljoen m³ per jaar de grootste producent van EPS (geëxpandeerd polystyreen) in de Benelux en één van de grootste ter wereld. De innovatieve aard van de onderneming heeft geleid tot de ontwikkeling van talloze producten voor de bouw, alle vervaardigd op basis van dit milieusparende isolatiemateriaal. Unidek is in Europa marktleider op het gebied van zelfdragende isolerende sandwichelementen voor hellende daken. Het productenprogramma, waarmee de woningbouw, de utiliteitsbouw, de industrie en de agrarische sector worden bediend, omvat verder onder meer plat-dak- en gevelelementen, evenals grootschalige en breedschalige dak- elementen, en spouwmuurisolatie- en renovatieproducten.

Deel: ' Unidek introduceert gekoppelde hellend-dakelementen '
Lees ook