Ingezonden persbericht

Persbericht

Rembrandt, het Concert
Uniek concert in de Hooglandse Kerk te Leiden

Op 28 juni 2002 vindt er een bijzonder concert plaats in de Hooglandse Kerk te Leiden ten behoeve van een goed doel. Het concert is een muzikaal hoogstandje en genoemd naar de grote Leidse schilder Rembrandt. Deze naam is voor het concert gekozen, omdat de muziek die gespeeld wordt genspireerd is door de schilderijen van Rembrandt. Diverse topmuzikanten zullen aan dit concert meedoen, te weten Jan Vayne, Sander van de Marion, Andr Pouwer en John May, om er maar een paar te noemen. Speciale gast is de beroemde gitarist Jan Akkerman, die voor deze gelegenheid heel toepasselijk de luit zal bespelen.

Het programma
Vanaf 18.00 uur is er gelegenheid om een expositie van replica's van Rembrandts te bezichtigen. Om 19.30 uur begint het voorprogramma en om 20.30 uur start het hoofdprogramma met om 21.15 een pauze van circa 45 minuten.

Het goede doel: St. Gabril kliniek op Flores
De St.Gabril kliniek is gelegen in het oosten van het eiland Flores in Indonesi. Jaarlijks wordt de kliniek bezocht door ongeveer tienduizend patinten. De kliniek is erkend door de gezondheidsautoriteiten, maar deze geeft alleen een vergoeding voor het vaccinatieprogramma. Door gebrek aan voldoende financile middelen kan de kliniek slechts met de grootst mogelijke moeite het hoofd boven water houden.
In het gebied rond de kliniek valt ongeveer vijf keer per dag de stroom uit, varirend van enkele seconden tot enkele uren per keer. Veel apparatuur werkt op elektriciteit, zoals een wasmachine, de waterpomp, koelkasten, een sterilisator, een diepvries en beademingsapparatuur. Zonder stroom kan het ziekenhuis niet functioneren. Op een dag in februari 2001 viel de stroom uit op het moment, dat er een kind aan de beademing lag. Gelukkig is het goed afgelopen, maar het illustreert wel de noodzaak van regelmatige aanvoer van elektriciteit. Om de onderbrekingen van het elektriciteitsnet op te vangen is er een generator aanwezig. Deze zou bij uitval van de elektriciteit met behulp van een dieselmotor de benodigde elektriciteit kunnen vervaardigen. De huidige generator is echter al drie jaar defect en is niet meer te repareren. Inmiddels is in september 2000 met een lening een nieuwe generator aangeschaft maar deze is nog niet betaald en aangesloten.
De opbrengst van Rembrandt, Het Concert wordt gebruikt worden om de lening, die is aangegaan voor de generator voor een groot deel af te lossen.

Speciaal arrangement
Ter gelegenheid van dit concert heeft VVV Holland Rijnland een speciaal arrangement samengesteld, dat bestaat uit een uitgebreid informatiepakket van Leiden, een museumbon en het wandelboekje In Het Voetspoor van de Jonge Rembrandt. Daarmee kan de bezoeker alvast het Leiden van Rembrandt leren kennen. Om 18.00 uur wordt een heerlijk 3-gangendiner geserveerd bij het sfeervolle restaurant De Branderij op slechts een steenworp afstand van de Hooglandse Kerk, waarna men kan genieten van het concert. Prijs: 60 p.p.


------
Meer informatie: Voor meer informatie over het concert kunt u contact opnemen met Simon Platteel (06)19864845 of Frank van Leeuwen (VVV Holland Rijnland) 071-5665607 of kijk op www.rembrandtvanleiden.com.

Deel: ' Uniek concert in de Hooglandse Kerk te Leiden '
Lees ook