Politiebericht

Korps: Groningen, plaats: Winschoten 10/15/99

Uniek concert politiemuziekkorps met Trio Kloosterboer/ Eenmalige samenwerking tijdens jaarconcert RPMG

Zaterdag 23 oktober '99

Het Regionaal Politie Muziekcorps Groningen geeft op zaterdag 23 oktober haar jaarconcert in theater 'De Klinker' in Winschoten. Aan het concert wordt meegewerkt door het bekende Groningse ensemble 'Trio Kloosterboer'. 'Kloosterboer' brengt een aantal liedjes uit hun taterprogramma, waarbij ze begeleid worden door de muzikanten van het politiemuziekkorps. De orkestarrengementen voor deze liedjes zijn geschreven door chef-dirigent Wim Jongen en assistent-dirigent Reinder Klei. Het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 15 gulden.

Regionaal Politie Muziekcorps Groningen (RPMG) bestaat uit twee onderdelen te weten een fanfareorkest bestaande uit 45 muzikanten en een uit 15 personen bestaande malletband (slagwerkensemble). Het fanfareorkest van het RPMG speelt een programma waarin veel muziek is opgenomen die speciaal voor fanfareorkest is geschreven. Daarnaast staan bewerkingen van bekende muziekstukken op het programma, waaronder een deel uit de Deutsche Messe in F van Franz Schubert. Onder leiding van instructeur Ronald Bosman brengt de malletband een muzikale show in met een eigen stijl en sound.

Trio Kloosterboer, bestaande uit Arno van der Heyden, Rob Elzenga en Jan Veldman, levert ook een bijdrage aan het concertprogramma van het RPMG. In het stuk 'A day at the circus' van de Amerikaanse componist James Curnow vervult Trio Kloosterboer op een geheel eigen wijze de rol van spreekstalmeester. Muziek uit de musical Miss Saigon en een compilatie van muziek uit de film 'Grease' completeren het programma van het jaarconcert.

Het Regionaal Politie Muziekcorps Groningen is het muzikale visitekaartje van Regiopolitie Groningen. De leden van het RPMG zijn voor een groot deel in dienst bij Regiopolitie Groningen. Het politiemuziekkorps treedt ongeveer 30 keer per jaar op, veelal voor politie en justitie. Daarnaast verzorgen orkest en malletband concerten in de gehele provincie Groningen maar ook in het buitenland. De malletband van het RPMG staat onder leiding van instructeur Ronald Bosman. De algehele muzikale leiding is in handen van chef-dirigent Wim Jongen.

Voor nadere informatie: afdeling voorlichting, telefoon 0 50 - 5 995 010

Deel: ' Uniek concert politiemuziekkorps Groningen '
Lees ook