Ingezonden persbericht


Persbericht 7 mei

Uniek eiland 11 dagen open tijdens Expeditie Springvloed
- Speciaal voor de Week van de Zee-

IJmuiden 7 mei 2002 Het historische forteiland voor de kust van IJmuiden is tijdens de Week van de Zee de bestemming van 'Expeditie Springvloed'. Van 17 t/m 26 mei kunnen bezoekers meedoen aan deze expeditie die door middel van licht, geluid, geur, tekst en beeld verschillende aspecten van de zee laat beleven.

Na met een boot op het eiland te zijn afgezet kunnen bezoekers zelf de omgeving en het fort ontdekken en genieten van het 360 graden panorama. Tijdens deze tocht over het eiland treft men de diverse installaties en kunstwerken van Expeditie Springvloed aan, die zoveel mogelijk in de omgeving zijn verwerkt.

Expeditie Springvloed toont onder andere werk van Anke Wijnja en Wim Schermer (ontwerpers), Martijn de Jonge (fotograaf, bekend van de Volkskrant), Hans Guldenmond (fotograaf), Ireen van Ditshuyzen (documentaire maker) en van de kunstenaars Caro Treppers, Servaas, Marinus van Dijke, Wolf Brinkman en Jeroen Hoogstraten, Denis Oudendijk en Thomas Bakker. Tijdens Expeditie Springvloed vindt voorvertoning van de nieuwe documentaire 'Kust van Zand' (30 minuten) van Ireen van Ditshuyzen (TV Dits) plaats.

Openingstijden en reservering
Expeditie Springvloed is dagelijks geopend. In het weekend en op tweede pinksterdag vetrekken boten vanaf 11.00 uur, op werkdagen vanaf 13.00 uur. Toegang, inclusief boottocht en speciale routekaart bedraagt 9 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen. Reserveren op 0900 - 2663373 . De boot vertrekt vanaf de kop van de haven aan het Sluisplein (volgt borden ferry Newcastle van de DFDS). Daar is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.

Expeditie Springvloed is uitgevoerd door het Rotterdamse ontwerpbureau Fonkel. naar een idee van Stichting De Noordzee, de organisatie die de regie voert over de Week van de Zee.

De activiteiten op het Forteiland IJmuiden zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, die het eiland gedurende 11 dagen heeft geadopteerd, het VSB Fonds en Nuon.

Noot aan de redactie:
Op 16 mei zijn vertegenwoordigers van de media uitgenodigd voor een voorvertoning van Expeditie Springvloed. De tentoonstellingsmakers zijn daarbij aanwezig. Donderdag 16 mei vertrekt de boot om 13.00 uur.

Voor aanmelding voor de voorvertoning en verdere informatie kunt u contact opnemen met Michel Langendijk (Stichting De Noordzee) op 06 55942646 en 030 2340016. Het speciale nummer 0900 2663373 is bedoeld voor reserveringen voor Expeditie Springvloed en voor vragen van het grote publiek.

Zie voor verdere informatie over de Week van de Zee www.weekvandezee.nl en de bijlage met een flyer voor Expeditie Springvloed

Deel: ' Uniek eiland 11 dagen open tijdens Expeditie Springvloed '
Lees ook