Uniek Foto Festival Leiden 2013


"Een bespiegeling van het hedendaagse leven"

LEIDEN, 20130729 -- Van 5 oktober t/m 5 november 2013 vindt voor de eerste keer het Foto Festival Leiden plaats, met als thema: "Een bespiegeling van het hedendaagse leven". Leiden heeft als Stad van Ontdekkingen al diverse kunstfestivals waar (inter)nationaal talent wordt ontdekt. Het nieuwe Foto Festival Leiden is een initiatief van de in 2013 opgerichte Stichting Talentvolle Fotografen.

Het Foto Festival wil een jaarlijks podium bieden aan fototalent. Een dergelijk festival is uniek in Nederland en België. Fotografen die niet langer dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd aan een fotoacademie of fotovakschool kunnen maximaal 4 foto’s inleveren. Een onafhankelijke vakjury, beoordeelt de inzendingen en stelt de tentoonstelling samen. De uiteindelijke prijswinnaar ontvangt een prijs van € 1.000,-. Bij het Foto Festival Leiden verschijnt tevens een catalogus met de tentoongestelde werken.

De geselecteerde foto’s worden op groot formaat tentoongesteld op zuilen op enkele van de mooiste plekken in de Leidse binnenstad: Stadhuisplein, Hooglandse Kerkgracht en Hooglandse Kerkplein / Nieuwstraat. De zuilen zijn echte blikvangers op deze druk bezochte locaties. De foto’s zullen herkenbaar zijn, discussie oproepen, maar vormen bovenal verstilde momenten van een samenleving in beweging. 

Op de website www.talentvollefotografen.com vindt u alle informatie over het Foto Festival Leiden 2013 en de Stichting Talentvolle Fotografen.


Deel: ' Uniek Foto Festival Leiden 2013 '
Lees ook