TRINITY

Uniek: Leerlingen Winkler Prins leren ouderen sms-en

Na de hangplek, nu de mobiele telefoon! Ouderen leren van de jeugd

VEENDAM, 20060519 -- Hoe bedien ik mijn mobiele telefoon? Hoe verstuur ik een sms? Hoe moet ik een nummer opslaan? Senioren weten vaak niet wat ze precies met een mobiele telefoon kunnen doen. Het bellen, ontvangen, lezen en verzenden van sms-jes is voor veel senioren moeilijk. Binnenkort gaat een groep ouderen uit de gemeente Menterwolde de uitdaging aan. Zij gaan een cursus volgen.Unieke samenwerking tussen Bedrijfsleven, ouderen en VMBO leerlingen Zorg & Welzijn


De Cursus Mobiel Telefoneren, ontwikkeld door en onder leiding van Ayesha Jetten, directeur van (TRINITY Wellness Concept) uit Meeden, is tot stand gekomen in samenwerking met de scholengemeenschap (Winkler Prins) in Veendam en Stichting Welzijn Menterwolde.
De cursus leert ouderen basisvaardigheden in het omgaan met de mobiele telefoon en duurt een dagdeel. De leerlingen van de Winkler Prins, afdeling VMBO Zorg & Welzijn, gaan de ouderen een-op-een begeleiden en worden vooraf geïnstrueerd over de praktische ondersteuning.
De senioren uit Menterwolde krijgen les op 31 mei aanstaande op de Winkler Prins aan de J.G. Pinksterstraat 26.


Eerst samen eten, daarna aan de slag


Voordat de cursus start gaan de cursisten en de VMBO leerlingen eerst samen lunchen. De maaltijd wordt voorbereid door een groep leerlingen van VMBO Zorg & Welzijn. Zij serveren de lunch in het restaurant van de school. Om 14.00 uur start Ayesha Jetten de cursus en gaan tien cursisten aan de slag ­ bijgestaan door de leerlingen - om alle kneepjes van het mobiel telefoneren onder de knie te krijgen. Zij kunnen oefenen op hun eigen toestel of één van de tien mobiele telefoons die Interoffice Telecom BV, met vestigingen in Veendam en Winschoten, voor de cursus beschikbaar stelt.
Een eenvoudig toestel dat gemakkelijk te bedienen is. Voor de cursisten is er een aantrekkelijke aanbieding als zij dit toestel willen aanschaffen.


Groot succes

Nog voordat de eerste groep van start is kunnen we al spreken van een groot succes.
Er zijn al aanmeldingen voor diverse vervolggroepen en ook een andere welzijnsstichting heeft intussen belangstelling getoond. Dit is een uniek en mooi project waarin jongeren en ouderen elkaar ontmoeten, van elkaar leren en waarbij tevens sprake is van een goede samenwerking met het bedrijfsleven. Het 'nieuwe leren' in het VMBO komt in dit project optimaal tot uiting, evenals het betrekken van ouderen bij de mogelijkheden van de nieuwe communicatiemiddelen.

Deel: ' Uniek Leerlingen Winkler Prins Veendam leren ouderen sms-en '
Lees ook