Unieke Pumptrack Kurenpolder Hank voor MTB + BMX 21&22 juni


Oa olympisch finalist Twan van Gendt (BMX) en wereldkampioen Joost Wichman (4X) aanwezig

Hank, 20140616 -- Zaterdag 21 en zondag 22 juni vindt op recreatiepark de Kurenpolder in Hank een uniek evenement dat nog niet eerder in Nederland is georganiseerd: het open NK Pumptrack tijdens de pumptrack-jam ‘De Kurenpolder’. Iedereen met MTB, BMX, stuntstep of skateboard kan dan gratis een unieke baan (pumptrack) uitproberen welke speciaal voor dit evenement wordt opgebouwd. Via een battle op zondag zal door Nederlands snelste BMX’ers en MTB’ers en buitenlandse rijders gestreden worden om de nationale titel Pumptrack.

Pumptrack

Een pumptrack is een baan waar je zonder te trappen/steppen een parcours aflegt over hobbels en door kombochten met gebruikmaking van je lichaam plus de zwaartekracht. De baan op de Kurenpolder wordt uniek voor dit evenement opgebouwd. Deze pumptrack zal uit 2 gelijke banen naast elkaar bestaan waar rijders met elkaar vanaf een professioneel starthek de battle zullen aangaan op zondag bij het open NK.

Open NK Pumptrack zondag

Het open NK Pumptrack is een unieke race op zondag met een hoofdprijs van 1000 euro. Kwalificatieraces beginnen zondag om 12u met de finaleraces vanaf 15u. Bij de finaleraces zullen de 32 snelste mannen en 16 snelste dames in tweetallen met elkaar de battle aangaan op 2 dezelfde pumptracks om te bepalen wie zich Nederlands kampioen Pumptrack 2014 mag noemen.

Olympisch finalist en wereldkampioen + collegae aanwezig zaterdag + zondag

Zaterdag en zondag is er een tijdschema waarbij diverse uren gereserveerd zijn om gratis de pumptrack uit te proberen. Ook zullen olympisch BMX-finalist Twan van Gendt (2eplaats bij de Worldcup in Berlijn afgelopen weekend en momenteel vierde in de wereldranking) en 2013-wereldkampioen Four Cross Joost Wichman + vrienden beide dagen demo’s op de pumptrack doen. Ook zijn er BMX-freestylers op de Kurenpolder aanwezig die hun kunsten zullen vertonen.


Deel: ' Unieke Pumptrack Kurenpolder Hank voor MTB + BMX '
Lees ook