Unieke tentoonstelling te Meerle (Kunst ontmoet wetenschap)


Kunst en wetenschap onder de schijnwerpers in galerie "De Laro" te Meerle vanaf 20/05

MEERLE, 20070512 -- Kunstenaars Ron van de Ven (Nederland) en Alain Petre (Belgi) geven een gezamenlijke tentoonstelling in galerie Delaro te Meerle, een pittoresk plaatsje nabij de grens tussen Nederland en Belgi. Evelyn Heylen, de eigenares van de galerie, is er op die manier in geslaagd kunst en wetenschap met elkaar te laten verzoenen. Deze unieke culturele manifestatie wordt ingeluid op zondag 20 mei a.s. vanaf 14 uur. en loopt tot 29 juni.

"Noord ontmoet Zuid, kunst ontmoet wetenschap, een vat vol verrassingen maar ook vol van tegenstellingen" licht Evelyn Heylen, zelf ervaren kunstenares, ons toe. Ze is tevens de trotse en gepassioneerde eigenares van een 1,4 hectare domein waarop enkele nobele viervoeters rustig staan te grazen naast een imposante beeldentuin die men doorkruist op weg naar het hart van de zaak, de twee binnengaleries zelf.

Zuinig nippend aan haar koffie, gezeten op het terras tussen enkele van haar gasten verduidelijkt Evelyn, overlopende van passie en hartstocht, n en ander : "Zowel Ron als Alain hebben een verhaal te vertellen. Ron bijvoorbeeld werkt samen met het Crif-WTCM, een hoogtechnologische onderzoekscentrum in het Luikse en komt daardoor tot verrassende resultaten, zelden gezien zijn in de kunstwereld". Het dient gezegd de futuristisch aandoende "beelden" ( een legering van RVS en brons) van deze eigenzinnige Nederlander laten bij de toeschouwer een onuitwisbare indruk na, een "waw"-ervaring wordt hun deelachtig. Dit terwijl de zwart-witte monotypes van de Brusselse Alain een zekere rust evoceren, een haast sensuele vredigheid waar ieder van ons naar verlangt en die refereert naar de nvoud van het zijn op zich.

www.badongo.com/pic/637508

"Deze twee onder n dak brengen en ze voorstellen aan het grote publiek is voor mij een uitdaging die ik graag aanga, ik volg hierbij mijn roeping en intutie .", aldus Evelyn.

Navraag bij het Crif-WTCM over Ron's werk leverde een ware primeur op, dit centrum speelt op wereldvlak een vooraanstaande rol, volgens medewerker Alain Denaeyer. Deze gaat verder hierover :" We hebben momenteel de krachtigste machine ter wereld in ons bezit. Daardoor kunnen we RPD's (Rapid proto type) maken van 1/0,5/0,25 m. Nergens ter wereld kan men dit formaat aan."

www.badongo.com/pic/637514

Dit is het bewijs dat Evelyn Heylen, geholpen door dochters Femke en Lieke, een neus heeft voor het ongewone. Het publiek zal dan ook worden onthaald op deze unieke en spraakmakende mix van kunst en wetenschap. In combinatie met de schitterende locatie, in het pittoreske Meerle (op 10 km van Tilburg en op 30 km van Antwerpen) is men in voor een culturele traktatie om U tegen te zeggen. Dit huwelijk tussen kunst en wetenschap wordt ingezegend op zondag 20 mei aanstaande.

Tentoonstelling - Ron van de Ven en Alain Petre - locatie : Galerie "De Laro" - Kunstgalerie De Laro - Lage Rooy 14 - 2328 Meerle.
Datum : 20/05 t/m 29/07
Vernissage - zondag 20 mei om 14 uur - uitnodigingen op aanvraag - T en F: +32 (0)3 315 00 11 - E: kunstgalerie@delaro.com


Deel: ' Unieke tentoonstelling te Meerle (Kunst ontmoet wetenschap) '
Lees ook