Ingezonden persbericht

Unisys boort nieuwe markten aan met ES7000-servers Nieuwe 'Orion'- en 'Aries'-servers bieden mainframekwaliteit tegen fractie van kosten van UNIX/RISC-systemen

Schiphol-Rijk, 16 juli 2002 - Unisys heeft haar aanbod van bedrijfskritische ES7000-servers verstevigd met de introductie van twee nieuwe lijnen, waarmee het bedrijf nieuwe markten wil aanboren. De nieuwe Unisys Enterprise Server ES7000 Orion Series is ontwikkeld als laaggeprijsd alternatief voor gebruikers van UNIX/RISC-systemen. De Aries Series - die maximaal 16 processoren telt - is een instapmodel dat gericht is op gebruikers van standaard Intel-commodity-systemen.

De Unisys Enterprise Server ES7000 Orion is zeer schaalbaar, biedt optimale prestaties en hoge betrouwbaarheid en kan de zwaarste belastingen aan. De server biedt deze kwaliteiten tegen een fractie van de kosten van een UNIX/RISC-systeem. Naast dit prijs/prestatievoordeel profiteren klanten ook van de toepassing van standaardtechnologie.

De Unisys Enterprise Server ES7000 Aries Series is schaalbaar tot 16 processoren en daarmee een sterk alternatief voor op Intel gebaseerde commodity-servers. Voor bedrijven die moeite hebben met de complexiteit van server-farms of met de beperkte capaciteit van commodity-servers vormt de ES7000 Aries een attractief alternatief voor bedrijfskritische omgevingen.

"Kijk naar de combinatie: een zeer schaalbaar en beheerbaar ES7000-platform, een krachtig en sterk functioneel Windows-besturingssysteem en de 64-bit processoren van Intel. Dit is standaardtechnologie voor het datacenter", zegt Cliff Reeves, Vice-President Windows Server Product Management Group bij Microsoft. "Dit moet de nagel in de doodskist zijn van high-end, merkgebonden UNIX-systemen."

De nieuwe servers maken gebruik van de nieuwe Intel IA-64 Itanium 2-processor en de IA-32 Xeon-processor MP. Dankzij de integratiemogelijkheden die de ES7000 biedt, kunnen gebruikers de kracht van de Itanium 2 gebruiken daar waar die het hardst nodig is: bij grote databases. Tegelijkertijd behouden de investeringen in bestaande 32-bit-bedrijfsoplossingen hun waarde en kunnen klanten in hun eigen tempo overstappen op 64-bit-omgevingen. Zo kan stap-voor-stap geprofiteerd worden van deze nieuwe, veelbelovende technologie.

De Orion- en Aries-servers zijn uitgerust met Server Sentinel, een bewezen beheeroplossing die pro-actief op eventuele terugloop in prestaties van het systeem anticipeert en storingen automatisch herstelt. Server Sentinel bewaakt de algemene conditie van de server continu, detecteert fouten of overschrijdingen van drempelwaarden en onderneemt actie, zonder dat interventie van een beheerder nodig is.

ES7000 Aries Servers
De ES7000 Aries is beschikbaar in verschillende configuraties. Het systeem ondersteunt maximaal 16 Xeon MP- of Itanium 2-processoren, 64 GB aan geheugen en 48 I/O-slots. De Aries is daarmee een sterk alternatief voor high-end commodity-servers, doordat de Aries extra features biedt voor beheer, schaalbaarheid en prestatieoptimalisatie.
* De Unisys ES7000 Aries 130 - Maximaal 16 Itanium 2-processoren; maximaal 64 GB aan geheugen; maximaal 16 I/O- slots; Server Sentinel-beheerplatform.
* Unisys ES7000 Aries 230 - Maximaal 16 Xeon MP-processoren, maximaal 32 GB aan geheugen; maximaal 48 I/O-slots, Server Sentinel-beheerplatform.
ES7000 Orion Servers
Ook de ES7000 Orion-servers zijn in verschillende configuraties beschikbaar. Het systeem voorziet in krachtige prestaties, hogebeschikbaarheid en verschillende kenmerken die gewoon zijn voor UNIX-systemen.
* De Unisys ES7000 Orion 130 - Maximaal 32 Itanium 2-processoren in twee onafhankelijke domeinen van 16 processoren; maximaal 64 GB aan geheugen; maximaal 64 interne I/O-slots; Server Sentinel-beheerplatform.
* Unisys ES7000 Orion 230 - Maximaal 32 Xeon MP-processoren; maximaal twee domeinen; maximaal 64 GB aan geheugen; maximaal 96 I/O-slots; Server Sentinel-beheerplatform.
Prijs en beschikbaarheid
De Orion en Aries 230-servers zijn vanaf augustus 2002 leverbaar. De Orion en Aries 130 vanaf oktober 2002. Modellen worden verkocht tegen prijzen vanaf $ 75.000.

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De medewerkers van Unisys combineren expertise in systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur, servertechnologie en consulting met een consistente en praktijkgerichte aanpak. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.nl

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 526 78 47
Mob: 06 - 538 21 189
E-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Julia Vonno
Tel: 030 - 656 50 70
E-mail: julia@lvtpr.nl

Deel: ' Unisys boort nieuwe markten aan met ES7000-servers '
Lees ook