Unisys bouwt strategie in Imaging en Workflow verder uit

Alle rechten op InfoImage-product overgenomen van Eastman Software

Amsterdam, 18 januari 1999 Unisys Corporation heeft haar positie op het gebied van geïntegreerde Imaging en Workflow-oplossingen verder versterkt met de overname van alle rechten op de broncodes van de Imaging en Workflow-software van Eastman Software Corporation. Tot op heden beschikte Unisys slechts over de licentie om de software te gebruiken binnen haar InfoImage productlijn. Het nu volledig in eigendom verkrijgen van alle rechten is een logisch gevolg van Unisys' strategie om haar aanbod op het gebied van zogenaamde 'repeatable solutions' verder te vergroten.

Door deze overeenkomst kan Unisys haar huidige aanbod van InfoImage Imaging en Workflow-producten combineren in een complete procesmanagement en
-verbeteringsoplossing, waarmee klanten geïntegreerde toegang tot informatie krijgen. Naast applicatiesoftware bestaat de Unisys InfoImage oplossing nog uit consultancy, implementatie, systeemintegratie en support services.

Unisys blijft zich richten op het ontwikkelen en leveren van bedrijfskritische enterpriseoplossingen in specifieke branches als overheid, banken en verzekeringen, transport en communicatie. De hierin opgebouwde branche-expertise en beproefde kennis van systeem integratie kan Unisys door de acquisitie van deze software-rechten makkelijker en sneller combineren met de producteigenschappen van de InfoImage-producten. De volgende stap in de strategie van Unisys op het gebied van Imaging en Workflow is het ontwikkelen en afleveren van een nieuwe generatie procesmanagementoplossingen, inclusief Web/Internet faciliteiten, kennismanagement, documentmanagement en ERP.

Nederland In Nederland heeft Unisys diverse grote afnemers voor haar InfoImage-producten, zoals Hooge Huys Verzekeringen, Zorgverzekeraar VGZ en Regio Bank (onderdeel van de ING-Groep). Hooge Huys Verzekeringen is al meer dan 5 jaar een tevreden gebruiker van de InfoImage-software. "Wij hebben een uitstekende relatie met Unisys," zegt Rene de Groot, manager van het IT Datacenter. "Vorig jaar nog hebben we de "Computable IT Award” gewonnen voor de hypotheek-applicatie waarbinnen InfoImage de documentmanagement- en werkstroom-software verzorgt." Zorgverzekeraar VGZ werkt sinds maart 1998 met een “smart data entry” Imaging en Workflowmanagement-systeem dat door Unisys is ontwikkeld en geïmplementeerd.

Dit eveneens bekroonde systeem wordt ingezet bij het administratieproces van de zorgverzekeraar waarbij van verzekerden gecontroleerd wordt of zij inderdaad gerechtigd zijn tot die verzekeringsvorm. Belangrijkste voordelen van deze toepassing voor VGZ liggen vooral op het gebied van hogere productiviteit en een sterk verbeterde grip op het proces.

Regio Bank heeft sinds 1997 met succes zijn hypotheek-administratie geautomatiseerd met behulp van InfoImage. Ook hier met als resultaat een snellere toegang tot de dossiers en het archief en een hogere efficiency. De belangrijkste winstpunten voor Regio Bank zijn een 24-uurs afhandeling van aanvraag tot offerte en een aanmerkelijke verhoging van de telefonische bereikbaarheid van de afdeling.

Als onderdeel van de algehele Imaging en Workflow-strategie zal Unisys niet alleen het indirecte kanaal uitbreiden met Value Added Resellers, maar zal zij ook de Research en Development op dit gebied uitbreiden Hierdoor kunnen op korte termijn ontwikkelingen verwacht worden waarmee gebruikers van Microsoft Outlook mogelijkheden krijgen om snel informatie naar het InfoImage-systeem te sturen, de status van hun verzoeken bij te houden en de gevraagde informatie uit het systeem te ontvangen. Voorbeelden van dergelijke ontwikkelingen zijn onder meer op individuele gebruikers en situaties aan te passen 32-bits werkstations, eenvoudig te configureren Web-software en - voor de incidentele gebruikers - extensies voor Microsoft Exchange.

Unisys Met ruim 33.000 werknemers verdeeld over 100 vestigingen en een omzet van ruim 7 miljard dollar in 1998 is Unisys één van de grootste system integrators ter wereld. Unisys Nederland heeft circa 1000 werknemers en is gevestigd in Amsterdam. Unisys biedt haar klanten - die met name afkomstig zijn uit sectoren als transport, telecommunicatie, financiële dienstverlening en overheid - complete IT-oplossingen samengesteld uit services, hard- en software. De consultancy van Unisys is daarbij volledig leveranciersonafhankelijk en de expertise strekt zich uit over diverse platforms.

Unisys Nederland kent drie Business Units: Unisys Information Services, Unisys Global Customer Services en Unisys Computer Systems. Unisys Information Services biedt marktspecifieke applicaties met specialisaties op gebieden als imaging & workflow, outsourcing, call center automation, telecommunicatie, de millennium-problematiek en Euroconversie. Unisys Global Customer Services biedt netwerk integratie, desktop services en ondersteuning op het gebied van gedistribueerde computer omgevingen. Unisys Computer Systems biedt hard- en software met bijbehorende consultancy, gebaseerd op een unieke combinatie van bewezen mainframe-technologie en Windows NT-omgevingen. Daarnaast is in Amsterdam ook het hoofdkantoor gevestigd voor Unisys Telecom, de unit die alle Europese telecommunicatie-activiteiten coördineert en afhandelt.

Meer informatie over Unisys is te vinden op de Website: http://www.unisys.nl/

Voor meer persinformatie:

Unisys Nederland NV Lammers van Toorenburg PR Erwin Zijlstra, Country Communications Manager Francine Loos / Ward van Beek
Telefoon: 020 - 565 8647 Telefoon 030 6565 070
E-mail: erwin.zijlstra@unisys.com E-mail: francine@lvtpr.nl

Deel: ' Unisys bouwt strategie in Imaging en Workflow verder uit '
Lees ook