Unisys bouwt strategie in Imaging & Workflow verder uit

Unisys verstevigt InfoImage-oplossing door het verkrijgen van de rechten op Eastman Software-product

Amsterdam, 19 januari 1999 – Unisys Corporation heeft haar positie op het gebied van geïntegreerde Imaging & Workflow-oplossingen verder versterkt met het verkrijgen van het recht op de broncodes van de Imaging & Workflow-software van Eastman Software Corporation. Unisys wordt nu in staat gesteld om zelfstandig

deze oplossing verder te ontwikkelen, te verkopen en te ondersteunen. Deze overeenkomst vervangt de voorgaande afspraken waarbij Unisys de Imaging & Workflow Code van Eastman kon leveren als de Unisys InfoImage-productfamilie. Het nu volledig in eigendom verkrijgen van alle rechten is een logisch gevolg van

Unisys' strategie om haar aanbod op het gebied van 'repeatable solutions' verder te vergroten.

Door deze overeenkomst kan Unisys haar huidige aanbod van InfoImage Imaging & Workflow-producten combineren in een complete oplossing voor procesmanagement en procesverbetering, waarmee klanten geïntegreerde toegang tot informatie krijgen. Naast applicatiesoftware bestaan de Unisys InfoImage-oplossingen nog uit consultancy, implementatie, systeemintegratie, beheer- en onderhoudsdiensten.

Unisys blijft zich richten op het ontwikkelen en leveren van bedrijfskritische enterprise-oplossingen in specifieke branches als overheid, banken en verzekeringen, transport en communicatie. De hierin opgebouwde branche-expertise en beproefde kennis van systeemintegratie kan Unisys door de acquisitie van deze softwarerechten makkelijker en sneller combineren met de producteigenschappen van de InfoImage-producten. De volgende stap in de strategie van Unisys op het gebied van Imaging & Workflow is het ontwikkelen en afleveren van een nieuwe generatie procesmanagementoplossingen, inclusief Web/Internet-faciliteiten, kennismanagement, documentmanagement en ERP.

Nederland

In Nederland heeft Unisys diverse grote afnemers voor haar InfoImage-producten, zoals Hooge Huys Verzekeringen, Zorgverzekeraar VGZ en Regio Bank (onderdeel van de ING-Groep).

Hooge Huys Verzekeringen is al meer dan 5 jaar een tevreden gebruiker van de InfoImage-software. "Wij hebben een uitstekende relatie met Unisys", zegt René de Groot, manager van het IT Datacenter. "Vorig jaar nog hebben we de ‘Computable IT Award’ gewonnen voor de hypotheekapplicatie waarbinnen InfoImage de documentmanagement- en werkstroomsoftware verzorgt."

Zorgverzekeraar VGZ werkt sinds maart 1998 met een ‘smart data entry’ Imaging & Workflowmanagement-systeem dat door Unisys is ontwikkeld en geïmplementeerd. Dit eveneens bekroonde systeem wordt ingezet bij het administratieproces van de zorgverzekeraar, waarbij van verzekerden gecontroleerd wordt of zij inderdaad gerechtigd zijn tot die verzekeringsvorm. Belangrijkste voordelen van deze toepassing voor VGZ liggen vooral op het gebied van hogere productiviteit en een sterk verbeterde grip op het proces.

Regio Bank heeft sinds 1997 met succes haar hypotheekadministratie geautomatiseerd met behulp van InfoImage. Ook hier met als resultaat een snellere toegang tot de dossiers en het archief en een hogere efficiency.

De belangrijkste winstpunten voor Regio Bank zijn een 24-uurs afhandeling van aanvraag tot offerte en een aanmerkelijke verhoging van de telefonische bereikbaarheid van de afdeling.

Als onderdeel van de algehele Imaging & Workflow-strategie zal Unisys niet alleen het indirecte kanaal uitbreiden met Value-Added Resellers, maar zal zij ook de Research & Development op dit gebied uitbreiden. Hierdoor kunnen op korte termijn ontwikkelingen verwacht worden als extensies voor Microsoft Exchange,

waarmee gebruikers van Microsoft Outlook mogelijkheden krijgen om snel informatie naar het InfoImage-systeem te sturen, de status van hun verzoeken bij te houden en de gevraagde informatie uit het systeem te ontvangen, op individuele gebruikers en situaties aan te passen 32-bits werkstations en eenvoudig te configureren Web-software.

Unisys

Met ruim 33.000 werknemers verdeeld over 100 vestigingen en een omzet van ruim 7 miljard dollar in 1998 is Unisys één van de grootste system integrators ter wereld. Unisys Nederland heeft circa 1.000 werknemers en is gevestigd in Amsterdam. Unisys biedt haar klanten - die met name afkomstig zijn uit sectoren als transport, telecommunicatie, financiële dienstverlening en overheid - complete IT-oplossingen samengesteld uit services, hard- en software. De consultancy van Unisys is daarbij volledig leveranciersonafhankelijk en de expertise strekt zich uit over diverse platforms.

Unisys Nederland kent drie Business Units: Unisys Information Services, Unisys Global Customer Services en Unisys Computer Systems. Unisys Information Services biedt marktspecifieke applicaties met specialisaties op gebieden als imaging & workflow, outsourcing, call center automation, telecommunicatie, de millennium-problematiek en euroconversie. Unisys Global Customer Services biedt netwerkintegratie, desktopservices en ondersteuning op het gebied van gedistribueerde computeromgevingen. Unisys Computer Systems biedt hard- en software met bijbehorende consultancy, gebaseerd op een unieke combinatie van bewezen mainframe-technologie en Windows NT-omgevingen. Daarnaast is in Amsterdam ook het hoofdkantoor gevestigd voor Unisys Telecom, de unit die alle Europese telecommunicatieactiviteiten coördineert en afhandelt.

Meer informatie over Unisys is te vinden op de Website: http://www.unisys.nl

Voor meer persinformatie:

Unisys Nederland NV Lammers van Toorenburg PR

Erwin Zijlstra, Country Communications Manager Francine Loos / Ward van Beek


Telefoon: 020 - 565 8647 Telefoon: 030 - 656 5070


E-mail: erwin.zijlstra@unisys.com E-mail: francine@lvtpr.nl

Deel: ' Unisys bouwt strategie in Imaging & Workflow verder uit '
Lees ook