Unisys brengt Windows NT naar Enterprise-niveau met nieuwe Aquanta

ES-serverlijn voor de Mid-Range Server Markt

Amsterdam, 17 februari 1999 Unisys Corporation brengt Aquanta ES op de markt, een nieuwe server-productlijn die voorzien is van geavanceerde technologie voor de verwerking van grootschalige en complexe informatiestromen. De Unisys Aquanta ES productlijn tilt Windows NT naar een niveau van hoge prestaties, continue beschikbaarheid en een gemakkelijke administratieve afhandeling - eigenschappen die tot nu toe alleen aan mainframes werden toegeschreven. De technologie die Unisys voor deze servers ontwikkelde, richt op vier specifieke gebieden: server consolidation, thin-client computing, en softwareapplicaties van zowel SAP als PeopleSoft.

De nieuwe producten en services die Unisys met Aquanta ES biedt zijn Aquanta ES2000, Aquanta ES5000 en een nieuw serviceprogramma. De Aquanta ES2000 server-lijn bestaat naast de huidige twee- en vierwegservers met 450-MHz Intel Pentium II Xeon-processoren uit twee-, vier- en achtwegservers met ingebouwde 500-MHz Intel Pentium III Xeon-chips. Het paradepaardje van de nieuwe serverlijn, de Aquanta ES5000, is voorzien van Unisys' geavanceerde technologie die systeemmanagement, hardwarecomponenten en middlewareproducten toevoegt aan Windows NT. Daardoor bieden de servers een hoge performance, een snelle administratieverwerking, een hoge beschikbaarheid en mogelijkheden tot gegevensuitwisseling met heterogene systemen. Het nieuwe pakket aan technische services bevat onder meer het ontwerp van de IT-architectuur,
-behoefteninventarisatie, planning en prototyping, implementatie, training en support.

Aquanta ES5000

De technologie waarvan de nieuwe Aquanta ES5000 is voorzien heeft veel weg van die van de huidige Aquanta ES7000-serie. Deze is gebaseerd op de beproefde Unisys Cellular MultiProcessing(CMP)-architectuur, die bestaat uit maximaal 32 processoren.

“De nieuwe technologieën en services brengen ons dichter bij het realiseren van de lange termijnvisie van mainframe-class Windows NT Computing, waartoe onze Cellular MultiProcessing-technologie in staat is”, zegt John van der Hulst, Manager Unisys Computer Systems. “De software en technische services van onze Aquanta ES-producten bevatten alle beproefde technieken en mogelijkheden binnen de enterprise-class computing, die Unisys verkregen heeft door haar jarenlange ervaring met het oplossen van grote, complexe en ingewikkelde informatiemanagement-vraagstukken.”

De Aquanta ES5000 is gebaseerd op de standaard Intel- en Microsoft-technologie. Aanvullend daarop heeft Unisys de server voorzien van de volgende toegevoegde technologieën die enterprise-class Windows NT computing mogelijk maken: · De Performance Suite verhoogt zowel de schaalbaarheid als het reactievermogen van Windows NT-oplossingen. De suite bevat onder meer software voor server partitioning, dat in staat is specifieke processoren aan te wijzen voor specifieke applicaties. · De Uptime Suite zorgt door software-uitbreidingen, redundant power-supplies en cooling-componenten voor een uiterst hoge beschikbaarheid. · De Management Suite heeft tools om de systeembeheerder een goed overzicht te geven van de aanwezige serveromgeving en de mogelijkheid om heterogene omgevingen op afstand te beheren.

De Windows NT-servers van Unisys komen in diverse TPC-testen als beste naar voren, en overstijgen daarmee de prestaties van gevestigde enterprise servers in de UNIX/RISC-markt, waaronder leveranciers als IBM en Sun, in prijs/prestatieverhouding. Gezien de hoogwaarige technologie van de Aquanta-servers blijft Unisys ook concurrenten als Dell en Compaq in het middensegment van de servermarkt voor.

De Aquanta ES2000 en ES5000-serie integreren de Unisys-technologieën met die van andere leidende marktpartijen zoals BEA Systems, Computer Associates, Intel, Microsoft en Oracle.

Prijs en verkrijgbaarheid Met prijzen die rond de $6000 liggen, biedt Unisys een zeer scherpe prijs/kwaliteitverhouding vergeleken met de gangbare modellen markt van op Intel gebaseerde commodity servers. Het ES5000 vierwegsysteem biedt toegevoegde functionaliteit als redundant power, een server management board en de aanvullende software suites. Daardoor komt de prijs van het ES5000-systeem $900 hoger uit. In de eerste helft van dit jaar heeft Unisys een promotioneel aanbod van haar Aquanta ES2000 en ES5000 vierwegsystemen, namelijk vier 450 MHz Pentium II Xeon-processoren voor de prijs van twee.

De Aquanta ES2000- en ES5000-servers met twee of vier 450 MHz Pentium II Xeon processoren zijn direct beschikbaar. De Aquanta ES vier- en achtwegsystemen, met ingebouwde Intel 500 MHz Pentium III Xeon chip zullen in het komende kwartaal beschikbaar komen. De Aquanta ES7000-serie, gebaseerd op de Unisys Cellular MultiProcessing-architectuur is later dit jaar verwacht.

Unisys Met ruim 33.000 werknemers verdeeld over 100 vestigingen is Unisys één van de grootste system integrators ter wereld. Unisys Nederland heeft circa 1.000

werknemers en is gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Unisys biedt haar klanten - die met name afkomstig zijn uit sectoren als transport, telecommunicatie, financiële dienstverlening en overheid - complete IT-oplossingen, samengesteld uit services, hard- en software. De consultancy van Unisys is daarbij volledig leveranciersonafhankelijk en de expertise strekt zich uit over diverse platforms.

Unisys Nederland is opgebouwd uit drie Business Units: Unisys Information Services, Unisys Global Customer Services en Unisys Computer Systems. Unisys Information Services biedt marktspecifieke applicaties met specialisaties op gebieden als Imaging & Workflow, Outsourcing, Call Center Automation, telecommunicatie, de millenniumproblematiek en euroconversie. Unisys Global Customer Services biedt netwerkintegratie, desktopservices en ondersteuning op het gebied van gedistribueerde computeromgevingen. Unisys Computer Systems biedt hard- en software met bijbehorende consultancy, gebaseerd op een unieke combinatie van bewezen mainframe-technologie en Windows NT-omgevingen. De telecommunicatieactiviteiten van Unisys zijn verenigd in de Europese unit Unisys Telecom, die eveneens in Amsterdam Zuidoost gevestigd is.

Voor meer persinformatie: Unisys Nederland NV Lammers van Toorenburg PR Erwin Zijlstra, Country Communications Manager Francine Loos / Ward van Beek
Telefoon: 020 - 5658 647 Telefoon 030 - 6565 070
E-mail: erwin.zijlstra@unisys.com E-mail: francine@lvtpr.nl

Deel: ' Unisys brengt Windows NT naar Enterprise-niveau '
Lees ook