Ingezonden persbericht

Unisys en SITA Information Networking Computing werken samen aan nieuw totaalsysteem voor klantgericht passagiersmanagement in luchtvaart

Schiphol-Rijk, 12 februari 2003 - Unisys en SITA Information Networking Computing (SITA, Inc.) hebben bekendgemaakt dat zij werken aan een strategisch partnership voor de ontwikkeling van een nieuw systeem voor passagiersmanagement voor de luchtvaartsector. Doel is om het eerste open, op webtechnologie gebaseerde beheersysteem te ontwikkelen, waarin klantinformatie de kern vormt van het systeem. De nieuwe op webtechnologie gebaseerde oplossing omvat voorraadbeheer, reserveringen en vertrekcontrolesystemen die volledig geïntegreerd zijn met CRM-mogelijkheden.

De oplossing zal luchtvaartmaatschappijen in staat stellen hun bedrijfsprocessen beter af te stemmen op de individuele eisen van klanten. Tegelijkertijd kunnen carriers efficiënter werken, schaalvoordelen behalen en serviceniveaus verbeteren. SITA, Inc., dat netwerkoplossingen levert aan de transportsector en gerelateerde industrieën, zal samen met Unisys werken aan de nieuwe oplossing die gebaseerd is op het Unisys AirCore-platform. Door de expertise van Unisys in de transitie naar en het beheer van complete transportprocessen krijgt SITA, Inc. toegang tot ervaren medewerkers, de nieuwste technologie en optimale bedrijfsvoering zonder de ingrijpende investeringen die normaal gesproken gepaard gaan met deze mogelijkheden

De samenwerking tussen Unisys en SITA, Inc. betekent voor de luchtvaartindustrie dat er een gezonde concurrentie blijft bestaan op het gebied van passagierssystemen in termen van dienstverlening, functionaliteit en prijs. De wereldwijde ervaring en expertise van SITA, Inc. en de kennis van Unisys op het gebied van de ontwikkeling en het beheer van transportoplossingen leveren een krachtig samenwerkingsverband op. Resultaat is een oplossing die verder gaat dan bestaande passagiersmanagementsystemen. Voor de klanten van SITA, Inc. maakt het partnership het tevens makkelijker om probleemloos over te stappen naar een nieuwe, open, klantgerichte oplossing die onmiddellijke voordelen biedt.

Brian Wilson, Senior VP Application Services van SITA, Inc., zegt over de samenwerking: "Klantloyaliteit vormt de kern van de concurrentiepositie van een luchtvaartmaatschappij. Excellente klantenservice combineren met het verbeteren van de bedrijfsprocessen is niet eenvoudig. Wij zijn enthousiast over de samenwerking met Unisys, waarmee we een oplossing gaan leveren die klantinformatie in het hart van de operationele processen plaatst. Wij kijken uit naar het voortzetten van onze langdurige relatie met onze partner Unisys, waarbij we luchtvaartmaatschappijen helpen interactiegericht te werken in plaats van uitsluitend transactiegericht."

"Dit strategische partnership is een antwoord op de uitdagingen van de luchtvaartindustrie", zegt Olivier Houri, President, Unisys Global Transportation. "De combinatie van het AirCore-platform van Unisys met de ervaring en expertise van SITA, Inc. zal bestaande toepassingen overtreffen door nieuwe mogelijkheden, flexibiliteit en technologie te bieden."

Unisys en SITA, Inc. gaan in de komende maanden de details van de overeenkomst verder uitwerken.

SITA
SITA, bestaande uit SITA SC en SITA, Inc., is leverancier van netwerkoplossingen voor de luchtvaartindustrie. Het bedrijf beschikt over 50 jaar ervaring in deze sector en telt 1.800 klanten, waaronder luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, reisbureaus, computerreserveringssystemen, overheden, ruimtevaartorganisaties en luchtvrachtbedrijven. SITA behaalde in 2001 een omzet van 1,611 miljard dollar. Meer informatie is beschikbaar op www.sita.aero

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. Ruim 37.000 medewerkers in meer dan 100 landen helpen klanten bij het inspelen op marktkansen en het succesvol opereren in de wereldwijde economie. Het bedrijf biedt een breed portfolio van zakelijke oplossingen die gesteund worden door expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, network services en beveiliging. Het portfolio wordt gecompleteerd door hoogwaardige servertechnologie en gerelateerde oplossingen. Unisys is actief in verschillende verticale markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, industrie en publieke sector. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.

Deel: ' Unisys en SITA Information Networking Computing werken samen aan nie.. '
Lees ook