Persbericht
Unisys gecertificeerd als Staffware Competence Center

Alkmaar/Amsterdam, februari 2000 - - Unisys Nederland NV, aanbieder van Electronic Business-oplossingen, en Staffware BV - marktleider op het gebied van Workflowmanagement - hebben onlangs een partnerovereenkomst gesloten waarbij Unisys is gecertificeerd als Staffware Competence Center. Door de overeenkomst wordt Unisys in staat gesteld zelfstandig Staffware-workflowprojecten te realiseren.

Voor de realisatie ervan heeft Unisys een specialistisch team dat verantwoordelijk is voor de totale projectuitvoering; vanaf het genereren van de lead en de invulling van het project(team) tot en met de implementatie van Staffware bij klanten. Het team bestaat uit 45 commerciële en technische specialisten op het gebied van Workflow Management, Imaging en Document Management.

De certificering is volgens Ton van Setten, Directeur Cross Industries Unisys Nederland N.V., een logisch vervolg op de activiteiten van Unisys. 'Integratie van processen, met name door de huidige snelle ontwikkeling van Electronic Business, vraagt om een sterk Workflow-component. Staffware heeft haar positie hierin bewezen en is dan ook marktleider. Wij verwachten door deze samenwerking onze klanten nog beter te kunnen helpen in de innovatieve trajecten rond Electronic Business', aldus Van Setten.

Voor Hans Kooistra, Managing Director Staffware BV, zijn tal van redenen doorslaggevend geweest voor de Staffware-certificering. 'Unisys is al jarenlang bezig met systeemintegratie en is traditioneel erg sterk in de "finance"-sector met Imaging en Document Management. Binnen haar afdeling "Cross Industries" is een 45-man sterk team aanwezig dat zich volledig richt op workflow, imaging en document management. De focus binnen deze afdeling sluit nauw aan op die van Staffware. Die focus in combinatie met Unisys' sterke marktpositie en nationale en internationale naamsbekendheid maken Unisys een ideale partner voor Staffware.'

Naast de klanten van Unisys die al enige jaren Staffware toepassen hebben de twee organisaties door de geïntensiveerde samenwerking inmiddels drie nieuwe gemeenschappelijke klanten die Staffware Workflow toepassen, namelijk Gemeente Purmerend, Gemeente Apeldoorn en SBA, een pensioenfonds voor artsen.

Tijdens de beurs 'ICT Overheid' - die van 18 tot en met 20 april 2000 gehouden wordt in de Jaarbeurs te Utrecht - zullen Unisys en Staffware beide aanwezig zijn en hun gezamenlijke en afzonderlijke oplossingen met betrekking tot de overheidssector tonen.

Staffware BV, Robijnstraat 2, 1812 RB, Alkmaar
Telefoon: 072 - 5120728, http://www.staffware.com

Unisys
Unisys is een internationaal IT-bedrijf dat zich richt op het aanbieden van Electronic Business-oplossingen. Met ruim 35.000 werknemers verdeeld over 100 vestigingen ondersteunt Unisys haar klanten bij het optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de Internet-economie. De mensen van Unisys ontwikkelen oplossingen, services, platforms en netwerk-infrastructuren, die bedrijven en overheidsinstellingen nodig hebben om succesvol zaken te doen in dit nieuwe tijdperk. Unisys biedt een compleet portfolio aan e-@ction-oplossingen voor Electronic Business. Deze 'repeatable' oplossingen zijn gebaseerd op de uitgebreide kennis van Unisys op het gebied van systeemintegratie, op maat gesneden én standaardoplossingen, outsourcing, Microsoft Windows NT-services, netwerkservices en merkonafhankelijk onderhoud en wereldwijde support. Daarnaast levert Unisys enterprise class NT-servers, mainframes, middelware, software- en storage-producten. Unisys heeft voor haar oplossingen een focus gericht op specifieke verticale marktsectoren waaronder financiële services, transport, telecommunicatie, overheid, publishing en supply chain-markten. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania (VS) en het Nederlandse hoofdkantoor staat in Amsterdam Zuidoost. Van de ruim 1100 mensen die voor Unisys in Nederland werken, maken ongeveer 550 medewerkers onderdeel uit van Unisys Nederland NV in Amsterdam Zuidoost.

Staffware
Staffware is de marktleider op het gebied van Workflowmanagement en is toonaangevend in de automatisering van documentgebaseerde en andere administratieve processen. Het product Staffware maakt een snelle ontwikkeling van workflowoplossingen die bedrijfsregels en -processen automatiseren, mogelijk. Hierdoor kunnen de service aan de klant, de concurrentiepositie, de productiviteit van de organisatie en het voldoen aan strenge wetgevingen, regels en eisen worden verbeterd. Staffware is wereldwijd de snelst groeiende organisatie in de Workflowsector. Met meer dan 650.000 gebruikers is Staffware marktleider met een marktaandeel van 25% in 1998 (volgens Gartner Group). De workflowsoftware, ontwikkeld en gedistribueerd door Staffware, wordt in meer dan 50 landen op de markt gebracht en ondersteund door een netwerk van ruim 360 partners. Volgens recente onafhankelijke onderzoeken, behoort Staffware tot de top 50 van softwarebedrijven in Europa en tot de top 200 van de wereld. Staffware functioneert op een brede reeks IT-platforms en is inzetbaar in client/server omgevingen. Waarbij aan de client zijde gebruik gemaakt kan worden van alle soorten Windows, Motiv en 'thin-clients' en aan de server zijde van circa 40 soorten Unix en Windows NT; zowel Intel als Alpha. Combinaties van verschillende clients, servers en databases zijn ook mogelijk en ondersteunen zodoende de mogelijkheid om 'enterprise-wide' te groeien. Om de computingstrategie volledig te ondersteunen integreert het met onder andere onafhankelijke toepassingen, imaging, documentbeheer en 'line of business'-systemen.
Nadere informatie over Staffware is beschikbaar op: www.staffware.com.

Voor redactionele informatie of foto: Pb0400 Influx PR - Margienke Bos, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Tel.:055 - 366 30 34, fax: 055 - 360 2661, e-mail: PR Influx@cs.com. Of:
Unisys Nederland N.V. - Erwin Zijlstra, Country Communications Manager Tel.: 020 - 565 86 47, e-mail:erwin.zijlstra@nl.unisys.com.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - INFLUX PR-/Pers- (advies) Bureau - Deventerstraat 81 - NL - 7322 JL Apeldoorn. Tel.: +31 - 55 - 366 3034 / Fax: +31 - 55 - 360 2661 / E-mail: PR Influx@cs.com
"http://www.influx-pr.com"

Deel: ' Unisys gecertificeerd als Staffware Competence Center '
Lees ook