Ingezonden persbericht

Unisys introduceert geavanceerde Sentinel-beheertechnologie voor Windows-datacenters

Nieuwe beveiligingsmogelijkheden en geautomatiseerd herstel voorzien in eenvoudiger beheer en lagere kosten

Schiphol-Rijk, 24 maart 2003 - Unisys heeft vandaag nieuwe Unisys Sentinel-software geïntroduceerd die het server- en applicatiebeheer voor Windows-bedrijfstoepassingen vereenvoudigt. De nieuwe Application Sentinel en Server Sentinel 2.0 zijn onderdeel van een breder initiatief voor het bieden van toonaangevende, zelfregulerende beheeroplossingen. De nieuwe producten verhogen de beheerbaarheid en interoperabiliteit, dringen de beheerkosten terug en verbeteren de efficiency binnen het netwerk.

De nieuwe Sentinel-producten bouwen voort op de bewezen systeembeheercapaciteiten voor grootschalige omgevingen en onderstrepen de keus van Unisys voor het leveren van technologieën voor zelfregulerend beheer bij bedrijfskritische servers, databases en applicaties. Zelfregulerend IT-beheer wordt steeds belangrijker met het oog op de ondersteuning van IT-trends zoals serverconsolidatie, policy-based computing en utility-based computing. Voor de zakelijke markt is vereenvoudigd beheer van automatiseringsomgevingen essentieel geworden.

Unisys heeft hier op ingespeeld met de ontwikkeling van Sentinel-technologieën die systeembeheer vereenvoudigen, de systeembeschikbaarheid vergroten en niet-geplande downtime terugdringen. De technologieën vereenvoudigen het IT-gebruik en het beheer, verbeteren de beveiliging en breiden de controlemogelijkheden van bedrijfskritisch computergebruik uit met meer flexibiliteit. Al deze mogelijkheden zijn via een centrale en eenvoudig te beheren console beschikbaar.

De Sentinel-technologieën spelen een cruciale rol in het benutten van de mogelijkheden van server- en applicatieconsolidatie. Voor deze strategische oplossingen ontwikkelde Unisys de ES7000 Enterprise Server. Voordelen van server-consolidatie zijn bedrijfscontinuïteit en disaster recovery, betere beveiliging en snellere inzet en integratie van applicaties voor het inspelen op zakelijke kansen, en betere beheerbaarheid. Het Sentinel-portfolio van beheeroplossingen helpt bij het automatiseren van het consolidatieproces en biedt beheerders een compleet beeld van alle applicaties op een ES7000 via één enkele console.

Application Sentinel
De nieuwe Application Sentinel-producten bieden verschillende mogelijkheden die ontwikkeld zijn om de prestaties van bekende applicaties en databases op ES7000-platformen en ClearPath-servers met Windows-partities te optimaliseren. Dankzij beheer van applicatiebelasting, prestatie-monitoring, beheer van clusterbelasting, applicatieoptimalisatie en applicatieherkenning en -beheer, maakt Application Sentinel het mogelijk om verschillende en diverse werkbelastingen te consolideren en te beheren vanuit één enkele bron.

Application Sentinel bestaat uit drie modules die klanten op basis van per-processor-licenties kunnen aanschaffen, afhankelijk van hun behoefte. Application Sentinel Server for Consolidation helpt netwerkbeheerders bij het in kaart brengen en volgen van bedrijfskritische applicaties op het netwerk, het testen van de interoperabiliteit en conflicten en het inzetten op of migreren van applicaties naar nieuwe Unisys-servers. Application Sentinel for Resource Management helpt beheerders om werkbelastingen te beheren en deze toe te wijzen aan de juiste bronnen. Zo kunnen bedrijfskritische applicaties optimaal presteren. Application Sentinel for SQL Server optimaliseert de prestaties van een SQL-database en omvat hoogwaardige tools voor monitoring en diagnose, die gericht zijn op hoge beschikbaarheid.

Server Sentinel
Server Sentinel 2.0 biedt nieuwe, uitgebreide functionaliteit voor vereenvoudigd serverbeheer. Door nieuwe self-management- en self-healing-mogelijkheden biedt de nieuwe versie belangrijke uitbreidingen voor beveiliging, waaronder service processor intrusion prevention, een firewall en kwetsbaarheidanalyses op systeemniveau.

Daarnaast voorziet Server Sentinel in clusterverificatie en mogelijkheden voor voorspellende fail-over, waardoor de systeembeschikbaarheid wordt verbeterd. Ook biedt de oplossing een nieuwe beheer-interface en een uitgebreidere GUI voor navigatie. Het product blijft voorzien in geautomatiseerd onderhoud, systeeminventarisatie en 24-uurs-monitoring.

Server Sentinel omvat NetIQ AppManager voor de analyse en de optimalisatie van de prestaties van Unisys-servers en voor het zorgen van de compatibiliteit met meer dan 50 applicatiebeheermodules voor AppManager. Deze combinatie biedt pro-actieve monitoring en snelle diagnose en herstel van de fysieke hardware, het besturingssysteem en bedrijfskritische serverapplicaties zoals Microsoft Exchange, SQL Server en Active Directory.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. Ruim 37.000 medewerkers in meer dan 100 landen helpen klanten bij het inspelen op marktkansen en het succesvol opereren in de wereldwijde economie. Het bedrijf biedt een breed portfolio van zakelijke oplossingen, dat gesteund wordt door expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, network services en beveiliging. Het portfolio wordt gecompleteerd door hoogwaardige server-technologie en gerelateerde oplossingen. Unisys is actief in verschillende verticale markten, waaronder financiële dienstverlening, transport, telecommunicatie, media, industrie en publieke sector. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.

Deel: ' Unisys introduceert geavanceerde Sentinel-beheertechnologie voor Win.. '
Lees ook