Ingezonden persbericht


Unisys neemt tijd- en afstandbarrière weg bij IT disaster recovery

Infrastructure business continuance-oplossing biedt minder kostbare disaster recovery van Intel-applicaties binnen half uur bij afstanden verder dan 300 kilometer

Schiphol-Rijk, 19 april 2005 - Unisys Corporation (NYSE: UIS) heeft vandaag een nieuwe, geïntegreerde oplossing aangekondigd die CIO's helpt om de tijd- en afstandbarrières weg te nemen, die een veilige, betrouwbare en kosteneffectieve bedrijfscontinuïteit voor op Intel gebaseerde applicaties in de weg staan.

De nieuwe Business Continuance SafeGuard 30m-series biedt als kant-en-klare oplossing de mogelijkheid om tijd- en afstandbarrières te doorbreken. Bedrijven zijn in staat om geclusterde Microsoft-applicaties automatisch binnen 30 minuten te herstellen, waarbij de afstand tussen recovery sites meer dan 300 kilometer kan zijn. De oplossing biedt als eerste een kosteneffectieve recovery zonder afstandsgrenzen, waardoor bedrijven hun wereldwijde vestigingen als back-up-sites kunnen inzetten.

Naast tijd en afstand zijn ook kosten een belangrijke barrière voor gedegen bedrijfscontinuïteit. De hoge kosten van redundante, hoogwaardige storage- en replicatietechnologie hebben bedrijven beperkt in het binnen 30 minuten herstellen van applicaties en data over langere afstanden. Unisys SafeGuard 30m elimineert deze drempel tegen kosten die tot 70 procent lager liggen dan bij andere bekende oplossingen. Door afstand, tijd en kosten in lijn te brengen met de algemene bedrijfseisen, kunnen organisaties voorkomen dat IT-storingen uitgroeien tot bedrijfsbrede datacatastrofes.

"Business continuance is een bedrijfskritische infrastructuureis voor ieder bedrijf dat bouwt aan een Real-Time Infrastructure", zegt Simon Shiach, Vice-President Program Marketing van Unisys. "Met deze kant-en-klare oplossing biedt Unisys de ontbrekende schakel tussen ruimte, tijd en kosten voor disaster recovery. Voor bedrijfskritische Intel-systemen die binnen 30 minuten hersteld moeten zijn, kan Unisys nu recovery bieden binnen een geheel continent in de tijd die een pizzeria nodig heeft om een pizza bij een klant te bezorgen."

De Unisys SafeGuard 30m-oplossing is gebaseerd op Unisys ES7000-servers en toonaangevende technologieën. De oplossing wordt kant-en-klaar geleverd en reduceert zo de implementatietijd en risico's, waardoor klanten in staat zijn sneller voordelen te behalen.

Unisys SafeGuard 30m is de eerste van verschillende volledig geïntegreerde infrastructuuroplossingen die Unisys in 2005 gaat leveren. Daarmee speelt het bedrijf in op specifieke bedrijfsproblemen die het realiseren van een Real-Time Infrastructure (RTI) in de weg staan. Deze suite van oplossingen stelt bedrijven in staat zich aan te passen aan steeds veranderende zakelijke eisen. Tegelijkertijd is de CIO in staat kosten terug te dringen, de wendbaarheid te vergroten en de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.

"De concepten achter Real-Time Infrastructure zijn al langer onder verschillende namen en vanuit verschillende bronnen in ontwikkeling en kennen dezelfde onderliggende principes", zegt Leo Daiuto, President Systems & Technology bij Unisys. "Voor CIO's en IT-managers gaat het erom dat ze kunnen beschikken over een set van gedeelde bronnen voor automatisering, die dynamisch afgestemd zijn op of aangepast kunnen worden aan zakelijke eisen. Het gaat erom dat de infrastructuur inspeelt op wat het bedrijf nodig heeft en niet andersom."

Toekomstige oplossingen op het gebied van Real-Time Infrastructure richten zich op onder meer standaardisatie van infrastructuurcomponenten met het oog op kostenbesparingen, dynamisch beschikbaarstelling en virtualisatie van infrastructuurbronnen, geautomatiseerd infrastructuurbeheer met het oog op lagere kosten en hogere serviceniveaus en andere hulpmiddelen voor realtime zakendoen.

De oplossingen bieden een dynamisch fundament voor 3D Visible Enterprise (3D-VE), waarbij gedeelde infrastructuurbronnen snel en efficiënt aangepast kunnen worden aan zakelijke eisen.

###

Unisys
Unisys is wereldwijd actief in dienstverlening en oplossingen op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Het bedrijf richt zich met name op grote bedrijven met transactie-intensieve IT-omgevingen. De medewerkers van Unisys combineren expertise in consultancy, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zij helpen zo klanten in meer dan 100 landen bij het behalen van concurrentievoordeel.

Deel: ' Unisys neemt tijd- en afstandbarrière weg bij IT disaster recovery '
Lees ook