Ingezonden persbericht

Unisys vestigt Europees Application Benchmark Centre in Amsterdam

ES7000-servers met Microsoft Windows 2000 Data Center Server beschikbaar voor grootschalige testen en benchmarks met testtools van Mercury Interactive

Amsterdam, 6 september 2001 - Unisys heeft in Amsterdam het Unisys Europese Application Benchmark Centre geopend. In dit nieuwe centrum kunnen softwareleveranciers en klanten van Unisys grootschalige testen en benchmarks uitvoeren op Unisys ES7000-servers met Microsoft Windows 2000 Data Center Server. Mercury Interactive levert het centrum de noodzakelijke tools voor het uitvoeren van de test en benchmarks. Unisys komt met het centrum tegemoet aan de toenemende vraag vanuit de markt naar deze testmogelijkheden.

Het Europese Application Benchmark Centre wordt onderdeel van het Unisys Technology Centre (UTC) in Amsterdam. Unisys heeft in Europa in totaal zeven UTC's, waar klanten, partners en leveranciers terechtkunnen voor seminars en opleidingen op technologiegebied. Ook bieden de UTC's de mogelijkheid om kleinschalige testen op ES7000-systemen uit te voeren.

Volgens Johan Eilering, Directeur Systems & Technology van Unisys Nederland zoekt een toenemend aantal softwareleveranciers en grotere klanten ook naar mogelijkheden om transactie-intensieve toepassingen over langere perioden te testen op een ES7000-configuratie. Eilering: "Het Application Benchmark Centre in Amsterdam gaat daarin voorzien. Wij bieden ES7000-configuraties met Microsoft Windows 2000 Data Center Server en opslagsystemen van EMC. Met de excellente test- en benchmarkoplossingen van Mercury Interactive kunnen onze klanten en leveranciers grote aantallen gebruikers simuleren. Met de resultaten kunnen ze hun oplossingen aanpassen en verder optimaliseren."

Het centrum is gevestigd in het nieuwe gebouw van Unisys in Schiphol-Rijk. Van hieruit vinden al de Europese distributie-, ondersteunings- en managed services-activiteiten van Unisys plaats. Naast het Application Benchmark Centre in Amsterdam heeft Unisys al eerder een vergelijkbaar centrum voor Application Service Providers gevestigd in Parijs. Dit centrum biedt testomgevingen voor ASP's, die de ES7000 als basis voor hun diensten willen inzetten.

De in 2000 geïntroduceerde Unisys e-@ction ES7000-server biedt de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van het mainframe en de flexibiliteit en prijsstelling van standaard Intel- en Microsoft-technologie. De ES7000 ondersteunt maximaal 32 processoren en is al geschikt voor gebruik van de nieuwe Itanium-processoren van Intel.

Mercury Interactive
Mercury Interactive is toonaangevend leverancier van oplossingen voor het testen en meten van prestaties van systemen. De software en managed services van Mercury Interactive helpen bedrijven bij het aanbieden en onderhouden van hoogwaardige applicaties. De oplossingen van het bedrijf worden wereldwijd ingezet om de kosten van hardware terug te dringen, de omzet te beschermen en de concurrentiekracht te vergroten. Mercury Interactive werd opgericht in 1989 in Sunnyvale, Californië. Het bedrijf telt meer dan 1400 werknemers en heeft kantoren in meer dan 20 landen. Meer informatie is beschikbaar op www.mercuryinteractive.com.

Unisys
Unisys is een bedrijf dat zich richt op het aanbieden van consultancy en ondersteunende oplossingen, waarbij e-business-oplossingen een groot deel van het portfolio uitmaken. Met ruim 37.000 werknemers verdeeld over 100 landen wereldwijd ondersteunt Unisys haar klanten bij het optimaal gebruikmaken van de mogelijkheden van de interneteconomie. De mensen van Unisys ontwikkelen oplossingen, services, platforms en netwerkinfrastructuren die bedrijven en overheidsinstellingen nodig hebben om succesvol zaken te doen in dit nieuwe tijdperk. Unisys biedt een compleet portfolio van e-@ction-oplossingen voor e-business. Deze 'repeatable' oplossingen zijn gebaseerd op de uitgebreide kennis van Unisys op het gebied van systeemintegratie, op maat gesneden én standaardoplossingen, outsourcing, Microsoft Windows NT/2000-services, netwerkservices en merkonafhankelijk onderhoud, en wereldwijde support. Daarnaast levert Unisys enterprise-class NT-servers, mainframes, middleware, software- en storage-producten. Unisys heeft voor haar oplossingen een focus op specifieke verticale marktsectoren, waaronder financiële services, transport, telecommunicatie, overheid, publishing en supply chain-markten.

Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Amsterdam Zuidoost. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: http://www.unisys.com of http://www.unisys.nl. Beleggersinformatie is te vinden op http://www.unisys.com/investor.

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 5658647
Mob: 06 - 53821189
e-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com

Deel: ' Unisys vestigt Europees Application Benchmark in Amsterdam '
Lees ook