PERSBERICHT

Unit 4 bouwt haar internetactiviteiten verder uit via een tweetal overnames en een strategische alliantie

Sliedrecht, 29 februari 2000 - Software producent en leverancier van secure e-Business oplossingen Unit 4 maakt bekend overeenstemming te hebben bereikt omtrent de overnames van COMSOL NV, een van de grootste aanbieders van secure Internet gerelateerde oplossingen in de Benelux en het Nederlandse Software Account Team BV (SWAT), een belangrijke reseller van security producten in Nederland. De activiteiten van COMSOL en SWAT sluiten naadloos aan bij die van Unit 4 op het gebied van internet oplossingen, internetconnectivity en -security. Unit 4 heeft tevens een minderheidsbelang genomen in het internetbedrijf Arge Consultancy BV, een project van 6 jonge ambitieuze internet enterpreneurs.

COMSOL
COMSOL is sinds 1988 actief als grootste value added leverancier op het gebied van internet, intranet, security en IP-connectivity en biedt deze aan met eigen support en consultancy. COMSOL heeft vestigingen in Brussel en in Lisse. Met de overname van COMSOL vergroot Unit 4 haar consultancy capaciteit sterk en zal zich dus steeds meer gaan focussen op gespecialiseerde diensten met betrekking tot internet en e-Business. COMSOL distribueert een zeer breed scala aan producten van marktleiders als Sun Netscape Alliance, Check Point, RSA/Security Dynamics, Nokia, en is tevens officieel Check Point Training Center. Belangrijke klanten waarvoor COMSOL oplossingen heeft geleverd zijn onder andere de Europese Commissie, Belgacom, Siemens, IBM, Sun Microsystems, Philips, KPN Telecom, Syntegra, Getronics en Chello.

SWAT
SWAT is sinds 1997 een van de belangrijkste resellers van security producten van Network Associates met meer dan 3.000 klanten in het midden- en kleinbedrijf. Met deze acquisitie breidt Unit 4 haar klantenbestand voor securityproducten aanzienlijk uit en beschikt tevens over het grootste en meest ervaren team van dienstverleners op het gebied van secure e-Business oplossingen en beveiligingsoplossingen in het algemeen.

Over 1999 realiseerden de ondernemingen tezamen met ca. 31 medewerkers een omzet van ruim euro 14 miljoen. De voorgenomen acquisities zullen deels in kontanten worden betaald en deels door uitgifte van 200.000 nieuwe aandelen Unit 4 NV, die onderhands worden geplaatst bij de verkopende aandeelhouders/management. Het zittende management zal nog een aantal jaren verantwoordelijk blijven. De resultaten van genoemde ondernemingen zullen vanaf 1 januari 2000 worden geconsolideerd. Beide geacquireerde ondernemingen tezamen zullen in 2000 naar verwachting ca. euro 0.12 bijdragen aan de winst per aandeel Unit 4.

Arge Consultancy
Arge Consultancy is een internetbedrijf, dat zich vooral heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen van internet oplossingen voor bedrijven en instellingen. Arge houdt zich voornamelijk bezig met internetadvies, webhosting, webdesign, en service op het gebied van internet en intranet. In de nabije toekomst zal Arge haar e-Business service aanbod nog gaan uitbreiden met satellite hosting. Deze nieuwe service die Arge zal gaan aanbieden is een twee-wegs satellietverbinding die in samenwerking met KPN broadcast wordt gerealiseerd. Arge Consultancy heeft reeds verscheidene e-Businessprojecten uitgevoerd bij grote internationale klanten zoals Van Ommeren, Sky Radio, Unilever en Smit-Tak.

Unit 4 heeft als financier een minderheidsbelang genomen in dit kleine, ambitieuze bedrijf met momenteel 6 medewerkers. In samenwerking met Arge zal de hostingfaciliteit die Unit 4 haar e-Business klanten momenteel biedt sterk worden uitgebreid. Daarbij wordt Arge's infrastructuur zodanig ingezet dat aan de (potentiële) klanten van Unit 4 een totale ASP-oplossing wordt geboden. Unit 4 zal via de webbuilding en -hosting faciliteiten van Arge de komende periode initiatieven ontplooien die het voor haar klanten aantrekkelijker maakt om actief te worden (of zijn) op het internet. Unit 4 zal steeds meer de nadruk gaan leggen op de mogelijkheden van one-stop-shopping voor de klant met het bouwen van een website, het hosten (eventueel via satelliet) en de connectie leggen naar Unit 4's front- en backoffice applicaties.

Bedrijfsprofiel Unit 4 NV
Al 20 jaar voorziet de standaard bedrijfssoftware met de bijbehorende dienstverlening van Unit 4 in de behoefte aan managementinformatie van zijn klanten in de Benelux. Het bedrijf is marktleider in de middenmarkt van groothandel en distributie en heeft prominente posities als leverancier van software voor accountantskantoren en productieautomatisering en als leverancier van veilige oplossingen en diensten op het gebied van zakendoen via het Internet.

De klanten van de Unit 4 Software Groep zijn overwegend middelgrote ondernemingen en instituten. Het bedrijf levert algemene oplossingen die in alle bedrijfstakken worden toegepast en heeft zich ook toegespitst op een beperkt aantal specifieke verticale markten. Dat zijn de discrete industrie, groothandel, distributie, handel en logistiek, accountantskantoren en de gezondheidszorg.

Voortdurende verbetering van de kwaliteit, excellente dienstverlening en het effenen van de weg naar veilig en betrouwbaar zakendoen via het Internet is onze manier om onze groei en marktpositie te versterken. De kracht om tot effectieve resultaten te komen zit in onze medewerkers. Zij combineren diepgaande kennis op het gebied van bedrijfs-software en veiligheid met materiekennis en ervaring over de markten waarin zij werken.

Strategisch richt de Unit 4 Software Groep zich op het compleet aanbieden van bedrijfssoftware en diensten voor het geïntegreerd en veilig zakendoen via het Internet in West Europa, door het aanbieden van applicatiediensten. Dit is de manier om alle kerncompetenties via een beveiligd Internet aan onze klanten aan te bieden. Excellente dienstverlening en autonome groei stellen de ontwikkeling van de onderneming veilig. Onze stapsgewijze acquisitiestrategie versterkt onze positie in kernmarkten.

De Unit 4 Software Groep Software heeft meer dan 1500 applicaties geïnstalleerd in het hogere en middensegment van de markt. Deze leveren bedrijfskritische management informatie aan meer dan 30.000 eindgebruikers. In de markt van kleinere bedrijven en organisaties heeft de onderneming
6.000 applicaties geïnstalleerd. De onderneming is ISO 9001 gecertificeerd, heeft circa 700 medewerkers en een omzet van 71 miljoen euro in 1999. Sedert februari 1998 zijn de aandelen van de onderneming genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs.

Deel: ' Unit 4 bouwt Internetactiviteiten verder uit '
Lees ook