Unit 4

Persbericht - Unit 4 Schaatsteam trekt de internationale toppers Christian Breuer en Svetlana Zhurova aan

Sliedrecht, 2 augustus 1999 - Unit 4 versterkt haar schaatsteam met de Duitser Christian Breuer en de Russin Svetlana Zhurova.

Breuer (22) is een zeer veelbelovend allround schaatser: hij is sinds zijn succesvolle optreden in maart in Calgary houder van het wereldrecord op de Kleine Vierkamp en staat mede hierdoor vierde op de wereldranglijst aller tijden, de zogenaamde Adelaarskalender.

Zhurova (27) is sprintspecialiste. In 1996 werd zij wereldkampioen Sprint in Hamar en won het Worldcup klassement van de 500 meter. Dit jaar werd zij nog tweede op de 500 meter WK Afstanden in Heerenveen.

In goed overleg met de Duitse en Russische schaatsbond zijn beiden gecontracteerd voor 1 jaar met een optie voor nog 2 jaar.

Het Unit 4-team bestaat naast Breuer en Zhurova uit de volgende schaatsers: Sandra 't Hart (Nederlands kampioen allround dames 1998/1999), de Canadese sprinter Kevin Overland (olympische medaillewinnaar op de 500 meter in Nagano) en de sprinters André Zonderland en Dianne Kootstra.

Ook het begeleidingsteam wordt aanzienlijk versterkt. Naast trainer Jan van Veen, is Pierre Bijsterveld aangetrokken als technisch adviseur. Bijsterveld was meer dan 20 jaar aktief als bondstrainer in Duitsland. Johan Boonstra gaat het team wetenschappelijk ondersteunen op fysiologisch vlak. Boonstra heeft zijn kennis en ervaring vooral opgedaan bij de Nederlandse Triathlon Bond. Het Unit 4-team staat onder leiding van manager Bert van der Tuuk.

Doelstelling van het Unit 4-team is om dit jaar eremetaal en titels te behalen op belangrijke internationale toernooien. Het uiteindelijke doel is het winnen van een medaille op de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City.


Voor meer informatie kunt u terecht bij:

De heer Andy Rooswinkel, Marketing directeur bij Unit 4 Software.

Telefoon 0184 - 44.44.44, telefax 0184 - 44.44.45

Zoekwoorden:

Deel: ' Unit 4 Schaatsteam trekt toppers Breuer en Zhurova aan '
Lees ook