PERSBERICHT

UNIT 4 KIEST VOOR SCHAALVERGROTING EN STELT DISTRIBUTEUR AAN

Sliedrecht, 16 november 1999 - Unit 4 heeft Reliance Distribution uit Aalsmeer als ditributeur aangesteld. De keuze voor het werken met een distributeur is een volgende stap in de ontwikkeling van Unit 4 tot een software-leverancier, die zowel voor het klein-, midden- als grootbedrijf de juiste oplossing biedt en bovendien beschikt over een kwalitatief hoogwaardig distributienetwerk voor de verschillende deelmarkten.

Deze distributeur zal zich concentreren op het gericht benaderen en ondersteunen van partners voor de verkoop van Multivers for Windows Lite-software. Met name de verkoop door een groot aantal dealers is voor dit product van belang. Unit 4 wil zich concentreren op haar kerntaken en is ervan overtuigd dat de markt van Multivers for Windows Lite veel beter en gerichter benaderd kan worden via een kwalitatief hoogwaardig distributeur.

Multivers for Windows Lite
Multivers for Windows Lite is tijdens de vakbeurs Business Solutions'99 succesvol geïntroduceerd. Multivers for Windows Lite is een product dat specifiek geschikt is voor het Kleinbedrijf. Met Multivers for Windows Lite verwacht Unit 4 een groot marktaandeel te kunnen behalen.

Multivers for Windows is inmiddels voor de vijfde maal als "best getest". Recent verscheen in de automatiseringsbijlage Inpuls van het vakblad Ondernemen een artikel over zes "lite" pakketten die aan een kritische vergelijkingstest werden onderworpen. In deze test komt Multivers for Windows Lite als absolute winnaar naar voren. Inpuls concludeerde: "Op positieve wijze springt Multivers er hierbij uit met z'n managementassistent. Multivers blijft met zowel het totale pakket als met dit onderdeel de andere programma's mijlenver vooruit". Het artikel vervolgt: "Multivers voor Windows Lite is de topper op gebied van gebruiksvriendelijkheid en bedieningsgemak. Het pakket beschikt over tal van conversiemogelijkheden om gegevens uit andere programma's over te nemen".

Reliance
Reliance is sinds een aantal jaren uitsluitend dealer van Unit 4-software en heeft zich met name gespecialiseerd in de Windows-lijn van Unit 4. Reliance beschikt over een groot team van medewerkers die voor de relevante disciplines officieel door Unit 4 gecertificeerd zijn. Vele Multivers for Windows en Multivers Extended-trajecten zijn tot grote tevredenheid van de klanten ingevuld. Op deze manier heeft Reliance uitgebreide kennis opgebouwd.
Deze kennis wordt nu ter beschikking gesteld. Reliance is vanaf heden gestopt met het dealerschap van Unit 4 en richt zich volledig op haar taken als distributeur en zal dus alleen nog ondersteunend aan het partnerkanaal werken.Profiel Unit 4 N.V.
Unit 4 ontwikkelt en levert softwarepakketten voor ondernemingen en instellingen op het gebied van administratie, groothandel, logistiek, accountancy, gezondheidszorg en security in de gehele Benelux. Unit 4 richt zich in het bijzonder op de Benelux maar streeft ernaar haar activiteiten ook naar andere EU-landen uit te breiden. Unit 4 kent een divisiestructuur met marktgerichte eenheden om ervoor te zorgen dat markten met voldoende focus worden bediend. De divisies hebben ieder hun eigen specialistische structuur en kennis, waardoor zij de markt optimaal van dienst kunnen zijn.

Unit 4 onderscheidt de volgende Divisies, elk met hun specifieke product-marktcombinatie:

* Divisie Small and Medium sized Businesses voor ondernemingen in het Midden- en Kleinbedrijf;

* Divisie Enterprise Solutions ten behoeve van middelgrote en grotere ondernemingen in de groothandels- en logistieke sector;
* Divisie Accountancy met een totaalaanbod van software en diensten ten behoeve van de accountancy-sector;

* Divisie Healthcare, met programmatuur voor de gezondheidszorg ten behoeve van onder andere de financiële administratie, bewonersregistratie en de zorgondersteuning;

* Divisie Security met security- software en dienstverlening rondom de beveiliging van informatiesystemen en netwerken;

* Divisie Services waarin de ondersteuning van de Unit 4 producten wordt verzorgd m.b.v. vooronderzoeken, implementatie, consultancy, trainingen en support.

De activiteiten van de divisies richten zich voornamelijk op de volgende doelmarkten:

* handel en distributie;

* non-profitinstellingen en gezondheidszorg;

* industriële ondernemingen;

* zakelijke dienstverlening.

Omdat de software van Unit 4 breed inzetbaar is, is de scheiding in doelmarkten niet absoluut; zo zijn de producten voor het MKB op alle genoemde doelmarkten inzetbaar en zijn de producten van de Security-divisie geïmplementeerd bij veel verschillende soorten bedrijven en instellingen in een veelheid van sectoren.

In de eerste helft van 1999 boekte Unit 4 een omzet van EUR 31,3 miljoen (een stijging van 64% ten opzichte van het eerste halfjaar 1998 waarin een omzet van EUR 19,1 miljoen werd gegenereerd). De nettowinst steeg naar EUR 3,9 miljoen (59% winsstijging ten opzichte van EUR 2,5 miljoen in de eerste zes maanden van 1998). Het bedrijfsresultaat nam toe van EUR 3,5 miljoen tot EUR 5,4 miljoen, een stijging van 54%. De autonome groei is over deze periode 30% en alle segmenten waarin Unit 4 actief is lieten groei zien. Inmiddels zijn er over diverse locaties verspreid in de Benelux meer dan 550 medewerkers in dienst van Unit 4.

Deel: ' UNIT 4 stelt distributeur aan '
Lees ook