United Services Group

United Services Group neemt financiële en administratieve dienstverlener Fa-med over

Almere, 16 oktober 2001. United Services Group N.V. (voorheen Unique International N.V.) is in gesprek met Fa-med B.V. te Leusden inzake een volledige overname. De verwachting is gewettigd, dat de overname binnen afzienbare termijn kan worden gerealiseerd. De verwerving van Fa-med wordt in contanten voldaan en draagt direct bij aan de winst per aandeel van United Services Group. Fa-med realiseert over het huidige boekjaar naar verwachting een omzet van circa 10 miljoen Euro en de groeiverwachtingen zijn positief. De kernactiviteiten bestaan uit het ondersteunen en faciliteren van circa 3.000 zelfstandige professionals in de medische sector, zoals onder meer tandartsen en huisartsen. Fa-med verzorgt voor hen: factoring, leasing, (debiteuren)administratie en fiscale dossiervorming, waardoor de medische professional zich volledig kan concentreren op haar of zijn hoofdtaken. Bij de onderneming zijn circa 90 mensen werkzaam en zij heeft sinds haar start in 1989 een dominante positie in de medische sector opgebouwd.

Full Service Concept voor ZZP-ers
De overname van Fa-med is voor United Services Group strategisch relevant in het kader van een geheel nieuw ontwikkeld dienstverleningsconcept voor Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP-ers). De expertise en de infrastructuur van Fa-med vormen een waardevol onderdeel in het full service concept voor zelfstandig opererende professionals. United Services Group zal begin november aanstaande, vanuit haar werkmaatschappij United Independent Solutions, dit nieuwe dienstverleningsconcept lanceren. Voor Fa-med betekent aansluiting bij United Services Group dat zij versneld toegang krijgt tot beroepsgroepen van zelfstandige professionals buiten de medische sector.

Profiel United Services Group
United Services Group N.V. (voorheen Unique International N.V.) is als Europese dienstverlener actief in Nederland, België, Duitsland en Spanje op het gebied van flexibele arbeid, opleidingen, call centerdiensten en facility management. De aandelen United Services Group N.V. staan genoteerd aan de Effectenbeurs Euronext Amsterdam. Vanuit een aantal zelfstandige werkmaatschappijen, waaronder Unique, Secretary Plus en Technicum (detachering & uitzending), United Capacity, United Technical Solutions en United ICT Solutions (werving & selectie, detachering en projectmatige activiteiten voor vakspecialisten), Luzac College en InterCollege (opleidingen) en Telecom Direct (callcenterdiensten), worden de diverse dienstverleningsvormen aangeboden.

Over het jaar 2000 heeft United Services Group N.V. een omzet gerealiseerd van Euro 518 miljoen en een bedrijfsresultaat van Euro 62 miljoen.

United Services Group N.V. publiceert op maandag 22 oktober a.s. de resultaten tot en met het derde kwartaal van 2001.

Raad van Bestuur United Services Group N.V.

Voor nadere informatie:
De heer Leo W. Houwen Telefoon: +31 (0)36 529 95 07

Zie ook: www.unitedservicesgroup.nl

Deel: ' United Services Group neemt Fa-med over '
Lees ook