Universiteit Twente


99/30 23-03-1999

Universiteit Twente bouwt vakantiebungalows op de campus

De Universiteit Twente gaat binnenkort vakantiebungalows plaatsen op de campus. Dit heeft het College van Bestuur van de Universiteit Twente gisteren besloten. De bungalows worden gebouwd als verblijf voor het verwachte hoge aantal deelnemers aan de zomervakanties van 'Twente SUMMERCAMPus'. Deze zomer denkt de Universiteit Twente ruim 700 vakantie vierende scholieren te kunnen verwelkomen. De Universiteit beschikte al over het low-budgethotel Logica. Samen met de bungalows wordt het aantal slaapplaatsen uitgebreid tot 150.

De zeven bungalows bevatten per stuk zestien bedden. Tevens wordt er een centrale sanitaire ruimte gebouwd. Het 'bungalowpark' komt te liggen rondom de voormalige Boerderij Bos aan de Campuslaan. Deze boerderij zal in de zomermaanden dienen als groepsruimte. In de directe omgeving liggen tennisbanen, voetbal- en hockeyvelden en een openluchtzwembad.

De Universiteit Twente onderzoekt tevens de mogelijkheid om de bungalows na de zomerkampen te benutten ten behoeve van werkweken voor klassen uit de bovenbouw van het Vwo. Het vernieuwde tweede fase-onderwijs biedt hiervoor mogelijk ruimte in het kader van het nieuwe onderdeel 'Loopbaanoriëntatie en -Begeleiding'. Op de campus van de Universiteit Twente, waar huisvesting, faculteiten en studentenvoorzieningen op een parkachtig terrein zijn samengebracht, kunnen de scholieren zich oriënteren op een universitaire studie of werken aan een praktische opdracht of een werkstuk.

Sinds vorige zomervakantie organiseert de Universiteit Twente de Twente SUMMERCAMPus, actieve vakantieweken voor middelbare scholieren. Wegens het grote succes van vorig jaar is het aantal soorten kampen dit jaar uitgebreid van drie naar acht. Tijdens de vakantieweek kunnen de deelnemers hun eigen raket bouwen en lanceren, een business game spelen, een reclamecampagne maken voor Ben&Jerry's Ice Cream of Roces inline-skates, een 3D-computerspel ontwerpen en spelen, een muziekvideo produceren of alle ins en outs van top-hockey leren kennen. Daarnaast biedt 'Twente SUMMERCAMPus' een intensief onderwijsprogramma voor getalenteerde Vwo-leerlingen en vier bijspijkerkampen voor leerlingen die zich goed willen voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Naast het dagprogramma is er veel tijd ingeruimd voor sport, cultuur en feest.

Deel: ' Universiteit Twente bouwt vakantiebungalows op de campus '
Lees ook