Universiteit Twente

Persberichten > Nieuw > 02-027

02-027 15-05-2002
Examenuitwerkingen binnen een uur op website, WAP en I-Mode

Universiteit Twente helpt tienduizenden leerlingen bij examens

Vandaag zijn de eindexamens weer van start gegaan. De Universiteit Twente helpt dit jaar weer tienduizenden leerlingen de examens door met de examensite eindexamen.NU en de gratis SchoolDisc. Naar verwachting wordt eindexamen.NU de snelste, meest complete en best bezochte examensite van Nederland. Van de gratis SchoolDisc met unieke Eindexamendatabase zijn in een maand al 15.000 exemplaren aangevraagd.

De initiatiefnemers van eindexamen.NU - de Universiteit Twente, het Landelijk Actiecomité Scholieren (LAKS) en Roadside Educatief Internet
- bieden met deze site een unieke en volledige service op het gebied van eindexamenhulp: binnen één uur na het examen de antwoorden online, examentips, oefenen en bespreken van examens, examen e-cards, examennieuws, dagverslagen en de mogelijkheid om via chat en e-mail nog vragen te stellen over de examens. De antwoorden zijn ook via WAP en I-mode te raadplegen. Verder is de roemruchte klachtenlijn van het LAKS dit jaar niet alleen telefonisch bereikbaar, maar ook digitaal via eindexamen.NU. Door deze uitgebreide service verwachten de initiatiefnemers dat eindexamen.NU dit jaar de grootste eindexamensite van Nederland wordt met enkele tienduizenden bezoekers per dag. 15.000 gratis SchoolDiscs aangevraagd
Enkele weken geleden lanceerde Universiteit Twente de SchoolDisc, een CD-rom met een unieke eindexamendatabase. Hiermee kunnen examenkandidaten van het VWO per examenonderwerp of trefwoord maatwerk-examens samenstellen om mee te oefenen. Hiervoor heeft de Universiteit Twente oude VWO-examens in duizenden stukjes geknipt en ingevoerd in een database. Van deze gratis CD-rom zijn in de afgelopen maand al ca. 15.000 exemplaren aangevraagd.

ICT-kennis inzetten voor onderwijs
De Universiteit Twente lanceerde in 1999 als één van de eersten een uitgebreide eindexamenservice op internet. Met deze service laat de Universiteit Twente zien dat zij niet alleen ICT in het eigen onderwijs en onderzoek hoog in het vaandel heeft staan, maar deze kennis en ervaring ook direct op relevante wijze kan inzetten voor het voortgezet onderwijs.

Contactpersoon Bureau Communicatie:
Jeroen de Kok, projectleider, tel. (053) 489 5800, e-mail: j.s.dekok@utwente.nl
Internet: https://eindexamen.NU

© Universiteit Twente 2002

Zoekwoorden:

Deel: ' Universiteit Twente helpt tienduizenden leerlingen bij examens '
Lees ook