Ingezonden persbericht


Persbericht

Universiteit van Amsterdam kiest BaByXL als DSL-partner

Den Haag, 5 september 2001 - BaByXL BroadBand DSL heeft vandaag bekend gemaakt dat zij een omvangrijke samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten met de Universiteit van Amsterdam (UvA) voor het leveren van supersnelle DSL breedbandverbindingen voor internettoegang aan haar studenten en medewerkers.

De UvA is een van de eerste algemene universiteiten in Nederland die een ADSL-internetverbinding gaat aanbieden aan haar grote groep studenten en medewerkers. De samenwerkingsovereenkomst, die is afgesloten tussen het Informatiseringscentrum van de UvA en BaByXL, houdt concreet in dat de geavanceerde netwerken van beide partijen aan elkaar gekoppeld zullen worden. Studenten en medewerkers krijgen via BaByXL de keuzemogelijkheid uit drie verschillende non-blocked breedband DSL-aansluitingen: 512 Kbps, 1024 Kbps en 2048 Kbps, welke direct via de UvA besteld kunnen worden tegen een zeer laag vast tarief per maand afhankelijk van de gekozen snelheid.

Frank van der Heijden, Chief Executive Officer (CEO) van BaByXL BroadBand DSL verklaarde: We zijn zeer verheugd dat de UvA voor BaByXL heeft gekozen. Deze unieke samenwerkingsovereenkomst bevestigt de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van ons netwerk én onze klantgerichte, flexibele organisatie. Studenten en medewerkers krijgen nu niet alleen de mogelijkheid om 24 uur per dag, 7 dagen per week online te zijn tegen een vast laag tarief per maand, maar ook hoeft men nooit meer in te loggen en kan men gaan profiteren van de vele digitale diensten die door de breedband DSL-aansluiting mogelijk worden gemaakt zoals bijvoorbeeld multimediatoepassingen als webcolleges en het snel downloaden van grote (software) bestanden. De UvA behoort tot de toonaangevende universiteiten van Nederland en is voorloper op het gebied van technologische ontwikkeling. Deze overeenkomst is wederom een baanbrekend bewijs dat DSL breedbandtechnologie een steeds grotere rol in de samenleving gaat innemen.

Het Informatiseringscentrum van de UvA ondersteunt studenten en medewerkers bij het gebruik van informatie- en communicatietechnologie. Het centrum voorziet met haar dienstenportfolio onder meer in de snel groeiende behoefte van haar studenten en medewerkers om permanent online te zijn op het internet met supersnelle verbindingen. Dit kan nu gerealiseerd worden dankzij de samenwerking met BaByXL die met behulp van haar infrastructuur en geavanceerde, non-blocked (zonder overboeking) netwerk vele multimediatoepassingen via Internet, zoals het ontvangen en verzenden van videobeelden, via een eenvoudige opwaardering van bestaande telefoonverbindingen mogelijk maakt.

In totaal gaat het om een groep van meer dan 25.000 studenten en 6.000 medewerkers die per direct de mogelijkheid hebben om een ADSL-aansluiting van BaByXL rechtstreeks via de UvA aan te vragen. Het aanbod voor de studenten is uniek omdat zij via een BaByXL aansluiting de gelegenheid krijgen om meerdere PC s te verbinden met èèn aansluiting en dus op die manier de kosten van de aansluiting kunnen delen.

Voor meer informatie over de Universiteit van Amsterdam: www.uva.nl

Over BaByXL BroadBand DSL
BaByXL BroadBand DSL is een onafhankelijke Nederlandse aanbieder van een snel fijnmazig breedband toegangsnetwerk. BaByXL levert haar breedbanddiensten aan Internet Service Providers en Telecombedrijven. Door gebruik te maken van geavanceerde DSL-technologie zorgt BaByXL ervoor dat de bestaande telefoonverbindingen van eindgebruikers ingrijpend worden opgewaardeerd. Hierdoor kunnen particuliere en zakelijke eindgebruikers beschikken over rechtstreekse toegang tot een geavanceerd always on breedbandnetwerk met transmissiesnelheden tot 2 Mbps, 30 tot 40 maal sneller dan de huidige telefoonaansluiting. Deze snelheden brengen nieuwe multimedia-toepassingen via Internet, zoals het ontvangen en verzenden van videobeelden, binnen het bereik van iedere eindgebruiker.

Door het plaatsen van geavanceerde apparatuur in de wijkcentrales van KPN maakt BaByXL breedbandcommunicatie op korte termijn beschikbaar in nagenoeg heel Nederland. BaByXL BroadBand DSL: www.babyxl.com

Voor de redactie
BaByXL BroadBand DSL
Bordewijklaan 50
2591 XR Den Haag

Stephanie Kiès
Marketing & Communications Manager
Telefoon: 070 3492 000
Mobiel: 06 222 35812
e-mail: s.kies@babyxl.com

Gijs Phoelich
Chief Regulatory Officer
Telefoon: 070 3492 000
Mobiel: 06 203 68992
e-mail: g.phoelich@babyxl.com

Deel: ' Universiteit van Amsterdam kiest BaByXL als DSL-partner '
Lees ook