Katholieke Universiteit Brabant

zie ook:

promoties

Programma Studium Generale KUB i.s.m. Universiteitstheater De Koffer: Monologen (Twee theateruitvoeringen)


* Donderdag 25 maart

* 20.00-22.00 uur

* Black Box gebouw K Studentencentrum KUB

Dit Studium Generale-programma is een uitvoering van twee theaterstukken. Twee professionele theatermakers, Merel Beernink en Isabelle Handschoewerker, werkten ieder een twintigtal repetities met één lid van het universiteitstheater De Koffer aan een monoloog. De een van een man en de ander van een vrouw. Ze werpen een blik op het leven zoals dat door hun sexe beleefd wordt: een vooruitblik, een herinnering, verlangens, de rol waarin ze zich moeten waarmaken of waarvan ze zich moeten bevrijden.

Lauwwarm wit
Diederik Dicou, student econometrie aan de KUB, speelt de rol van Zilver, de jongen uit een roman van Adriaan van Dis. Een jongen die niet kan kiezen tussen hoog en laag, dromen en daden, vrouw en man. Zijn lichaam ontwaakt en hij is er bang voor.
De puberale strubbelingen van de jongen worden muzikaal ondersteund door Linde van der Sluis, student psychologie aan de KUB. Regie: Merel Beernink.
Lauwwarm wit is tot stand gekomen door bijdragen van het Van Veldhovenfonds en de Stichting Amateurkunst.

Rifka
Rifka is een klein portret van een vrouw die haar onzekerheden ten aanzien van het leven en met name ten aanzien van zichzelf probeert te ontrafelen. 'Waar ging het fout?'. Rifka wordt gespeeld door Nicole Schellekens, afgestudeerd aan de letterenfaculteit van de KUB. Regie: Isabelle Handschoewerker. Tekst: Alex Scheffer Rifka is tot stand gekomen door bijdragen van Service Club Kiwanis Tilburg en La Primavera van De Vorst in Tilburg.

De programma's van Studium Generale zijn gratis en voor iedereen vrij toegankelijk, tenzij anders vermeld.

Deel: ' Universiteitstheater presenteert 'Monologen' '
Lees ook