Press Release

UPC en Sling Media introduceren Slingbox in
Nederland

Op afstand UPC Digital TV bekijken

AMSTERDAM ­ IBC 2007 ­ 10 september 2007 - UPC Broadband en Sling Media hebben vandaag een test aangekondigd voor introductie van de Slingbox voor klanten van UPC Digital TV in Nederland. Deze aankondiging werd gedaan op de IBC 2007 in Amsterdam, Europa's grootste handelsbeurs voor televisie en de televisie-industrie. Met de Slingbox krijgen klanten van UPC Digital TV de mogelijkheid om hun MediaBox op afstand ­ via een breedband internetverbinding ­ te bedienen. Daarmee kunnen klanten op afstand naar hun favoriete digitale televisiezenders kijken of naar de programma's die met de Digital Video Recorder (DVR) zijn opgenomen.

UPC biedt klanten op dit moment al een uitgebreide keuze aan digitale kanalen, Video on Demand (VOD), HDTV en de UPC Digital Video Recorder (DVR). Met de introductie van de Slingbox voegt UPC voor haar klanten een nieuwe kijkervaring toe aan digitale TV.

Intelligent apparaat
De Slingbox is een intelligent apparaat dat het signaal van UPC MediaBox doorzendt en er voor zorgt dat de televisie-uitzending op een pc of laptop thuis of op reis met elke breedbandverbinding bekeken kan worden (*). Met UPC Digital TV in combinatie met de DVR kan een abonnee bijvoorbeeld met een laptop live naar een favoriete sportwedstrijd kijken of de laatste aflevering van hun favoriete soap op de DVR inprogrammeren, terwijl hij of zij op een trein wacht.

Diederik Karsten, algemeen directeur van UPC Nederland: "De Slingbox brengt onze klanten een nieuwe digitale televisie-ervaring. We geven hen de mogelijkheid om, waar ze ook zijn, hun favoriete programma's te bekijken en op te nemen, met behulp van een internetverbinding. Wij denken dat de Slingbox de leidende positie van UPC op de digitale televisiemarkt zeker zal verstevigen."

Stuart Collingwood, adjunct-directeur Europa van Sling Media: "We zijn verheugd over onze samenwerking met UPC om klanten in Nederland een echt rijkere digitale televisie-ervaring te verschaffen. Vanaf nu kunnen klanten van UPC nagenoeg overal live televisie, opgenomen programma's op hun UPC DVR of zelfs VOD-content en HD-kanalen bekijken op hun laptop of desktopcomputer. De digitale televisie-ervaring van UPC wordt, met de Slingbox erbij, beter dan ooit."

(*) Minimum snelheid van 256 Kbps nodig

Over UPC Broadband (UPC)
UPC is een pan-Europese leverancier van diensten op het gebied van televisie, breedbandinternet en telefonie. Deze diensten worden geleverd aan ongeveer 10 miljoen klanten in 10 Europese landen. UPC is de Europese kabeldivisie van Liberty Global, Inc., de vooraanstaande internationale kabelexploitant.

Over Sling Media
Sling Media, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale lifestyle en biedt consumentendiensten en -producten die een natuurlijke aanvulling vormen op de huidige `digitale way of life'. Het productpakket van Sling Media omvat de internationaal erkende, met een Emmy bekroonde SlingboxTM, waarmee consumenten altijd en overal programma's op hun televisie thuis kunnen bekijken en opnemen met behulp van computers, PDA's en smartphones. Voor meer informatie over Sling Media of de Slingbox kunt u terecht op www.slingmedia.com.

Contactpersoon voor de media:

Neem voor meer informatie contact op met:

Mark Zellenrath Michiel Gosens
UPC Nederland UPC Broadband
Tel. 06-29543519 Tel. 020 77 89 684 mzellenrath@upc.nl mgosens@lgi.com

Brian Jaquet
Sling Media, Inc.

+1650-293-8022 (kantoor VS)
jaquet@slingmedia.com

Amanda Metti
AxiCom voor Sling Media, Inc.

+44 (0) 7801 987 198 (mobiel)
amanda.metti@axicom.com


---


---- --

Deel: ' UPC en Sling Media introduceren Slingbox in Nederland '


Lees ook