UPC NEDERLAND

UPC lanceert Al Jazeera in Digital pakket

Amsterdam, 27 maart 2003- UPC introduceert Al Jazeera in UPC Digital, UPC's digitale televisiedienst. Al Jazeera is een Arabisch nieuwskanaal gericht op gebeurtenissen in het Midden-Oosten. De programmering bestaat uit politieke talkshows, documentaires en live commentaar op de actualiteiten. Al Jazeera is 24 uur per dag in de lucht en zal voorlopig alleen in het Arabisch uitzenden. Tot en met 3 april zullen klanten van UPC Digital het kanaal kosteloos ontvangen. Na deze datum is een abonnement voor dit premium-kanaal nodig, dat EUR 5,00 per maand zal gaan kosten. Al Jazeera is alleen verkrijgbaar in combinatie met een abonnement voor UPC Digital.

De uitbreiding met Al Jazeera past in de strategie van UPC Nederland om het aanbod van UPC Digital steeds verder uit te breiden. Klanten kunnen zo profiteren van steeds verder toenemende keuzemogelijkheden aan informatie en entertainment voor verschillende doelgroepen.

UPC Digital Onder de naam UPC Digital biedt UPC Nederland interactieve digitale televisie via haar moderne kabelnetwerk. Met een geavanceerde Set Top Computer aangesloten op de televisie krijgen klanten keuze uit vele extra televisiekanalen (waaronder Al Jazeera), e-mailen via de televisie en een scala aan interactieve diensten en een hogere kwaliteit beeld en geluid. Klanten kunnen verder films bestellen en games spelen met de afstandsbediening. Ook kunnen ze luisteren naar 47 non-stop muziekzenders. Via de elektronische programmagids is in één oogopslag duidelijk wat er op televisie te zien is. Het UPC Startpakket kost EUR 14,95 per maand. Maandelijks ontvangen klanten gratis het UPC Magazine.

UPC Nederland UPC Nederland is onderdeel van het beursgenoteerde United Pan-Europe Communications N.V. (Euronext Amsterdam: UPC; Verenigde Staten: Over The Counter Bulletin Board:UPCOY) en is met zo'n 2,3 miljoen klanten de toonaangevende aanbieder op het gebied van geavanceerde media- en telecommunicatiediensten in Nederland. Op de consumentenmarkt voert UPC Nederland diensten op het gebied van internet (chello), telefonie (UPC Telefonie) en radio & tv. Hiervoor beschikt UPC Nederland in Noord-Holland, Zuid-Holland, Friesland, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant over hoogwaardige breedbandnetwerken.

Al Jazeera Al Jazeera is opgericht in 1996 en is gestationeerd in Qatar. Het is het snelst groeiende en meest bekeken nieuwskanaal in het Midden-Oosten en onder de Arabisch bevolking in de rest van de wereld. De programmering focust zich op nieuws en analyses van gebeurtenissen in haar regio.

= = =

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met UPC Nederland, Mark Zellenrath, telefoon 020 775 57 31 of mobiel 06 29 54 35 19.

UPC N.V.

27 mrt 03 15:54

Deel: ' UPC lanceert Al Jazeera in Digital pakket '
Lees ook