UPC N.V. UPCtv breidt sterk uit in Europa

Themazenders geïntroduceerd in Oost Europa en Scandinavië

Amsterdam, 16 juli 2001 - Het bereik van de themazenders van UPCtv is sterk uitgebreid. De diverse zenders zijn nu in grotere gebieden beschikbaar in o.a. Zwitserland, Polen en Roemenië. Nieuwe uitzendlanden zijn Rusland en Estland. Ook in de komende maanden zal deze uitbreiding zich voortzetten.

De zenders Sport1, Expo 24x7, Avante en Extreme Sports Channel worden in Zwitserland digitaal via Cablecom gedistribueerd. De zenders Club, Avante en Extreme Sports Channel worden in Polen via UPC verspreid. Dit gebeurt zowel via het eigen kabelplatform als via het Wizja DTH platform. In Rusland is Extreme Sports Channel nu te zien via Zao Teleplus.

De adrenaline-zender Extreme Sports Channel is beschikbaar in het Midden-Oosten via Showtime, in Roemenië in het analoge basispakket van Tele M Sat en in IJsland digitaal via Iceland Telecom. In Estland is naast Extreme Sports Channel ook Club beschikbaar. De zenders worden daar digitaal doorgeven via het Starman Kaabeltelevisiooni netwerk.

Tony Wawryk, Vice President Sales en Marketing bij UPCtv, verklaarde het volgende: "Wij zijn erg enthousiast over het feit dat steeds meer kijkers in Europa nu in de gelegenheid zijn om onze zenders te ontvangen. Ook in de komende maanden hopen wij het bereik te vergroten."

UPCtv themazender-karakteristieken

Extreme Sports Channel richt zich 24 uur per dag op avontuurlijke en funsporten, zoals snowboarding, mountain biking, skydiving en lifestyle. Club is een magazine-achtig televisiezender gericht op vrouwen, dat een breed scala aan interessante programma's biedt, waaronder koken, huis en tuin, schoonheid en lifestyle, showbusiness nieuws, mode en erotiek. Avante richt zich op mannen met programma's over luchtvaart, ruimtevaart, auto's, boten, spionage, militaire strijdkrachten, onderzeeboten en technologie. Innergy biedt inspiratie-tv met programma's over mind, body en spirit. Reality TV is real-life televisie met programma's over alledaagse en ongewone zaken. Deze zender combineert programma's waarbij gebeurtenissen uit het leven centraal staan met kwaliteitsdocumentaires. Sport1 is het kanaal voor de ware sportliefhebber met veel aandacht voor sporten zoals golf, tennis, voetbal, worstelen en boksen. Met name sporten die door duizenden beoefend worden, maar die geen of weinig aandacht krijgen bij de reguliere zenders. Film1 is het filmkanaal waar kwaliteitsfilms uit de jaren 1950 tot 1990 alle aandacht krijgen. Ook klassiekers uit de jaren daarvoor en Troma-films behoren tot de programmering. Expo 24x7 richt zich op architectuur, beeldende kunst, fotografie en design.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Patrice Hijsterborg, Manager Press & PR UPCtv,
telefoon: +31-20-7788837, e-mail: press@upctv.com

Deel: ' UPCtv breidt sterk uit in Europa '
Lees ook