Zie ook: Volkskrant 26-06-2012 'Nederland. A country falling down'


Update: Gemeente laat hek slachtoffers terreur en overval verwijderen


LEUDAL, 20120626 -- Het hek dat geplaatst was om de bewoners, Gijsbert Ruiter, Margot Barel en hun 13 jarige zoon te beschermen tegen terreur vanuit een naast gelegen woonwagenkamp laat de gemeente Leudal nu verwijderen. De bewoners hadden het hek al verlaagd nadat de gemeente hen een dwangsom op had gelegd van € 10.000,- . De gemeente heeft in record tijd, binnen 24 uur, het hek opgemeten, een brief op door een jurist op laten stellen, ondertekend door de burgemeester door twee BOA's afgeleverd bij het gezin.

Het hek staat voor het huis aan de grote Kampweg 49 te Haelen. De gemeente Leudal is vaak door de bewoners gerechtelijk gedwongen te handhaven op het naastgelegen woonwagenkampen werd telkens door de rechter in het gelijk gesteld In 2002 werd het gezin met veel geweld overvallen door een groep kampbewoners, Ruiter werd toen gearresteerd de overvallers dmv een procedure art.12 werden de daders alsnog berecht. Daarna kreeg het gezin 7 stenen door de ruit waarna ze het hek geplaatst hebben. Vlak nadat de familie een schade claim bij de gemeente indiende kreeg ze een dwangsom voor het hek opgelegd.

"Gemeten naar het gemeentelijke optreden op het naast gelegen woonwagenkamp zijn de verhoudingen toch wel behoorlijk zoek. Daar wordt er voortdurend grond bij geroofd, welke ook nog wordt gebruikt voor opslag van gestolen goederen. Het bestemmingsplan laat zulke uitbreidingen niet eens toe en de gemeente zet een duur bureau aan het werk om een motivatie te schrijven om de illegaal geroofde grond met de illegaal geplaatste gebouwen te legaliseren.  

Dan wij, wij hebben een hek geplaatst omdat wij ons moeten beschermen tegen aanvallen van de lieden waarvoor de gemeente zich zo buitensporig inzet. De gemeente is nooit snel als het over handhaving gaat op het woonwagenkamp het stuk grond dat al in 2000 ontbosd is ligt deels nog steeds braak voor het overige deel is het illegaal bebouwd, terwijl in 2000 ook al aan VROM beloofd was dat de schade verhaakd ziu worden op de daders en dat de gemeente direct op zou teredn wanneer er grond geroofd zou worden.  

Daarna is er alleen nog maar meer grond geroofd en ontbost en illegaal bebouwd. Op 3 juli komt er een zaak voor bij de rechtbank van Roermond over illegaal geplaatste en gebouwde woonwagens. is het commentaar het gezin. Het gezin lijd enorm onder de stress van het hek en ziet de nachtrusten weer verstoord doordat als het hek weg verwijderd is, ze verwachten weer ten prooi te zullen vallen aan terreur vanuit het woonwagenkamp.

Deel: ' Update Gemeente laat hek slachtoffers terreur en overval verwijderen '


Lees ook