Beste mensen, mocht het zo zijn dat u per ongeluk 2 emailtjes heb ontvangen, ik hierbij m'n verontschuldiging aanbied.

Sodara sodara, naar aanleiding van m'n eerdere berichten volgen hierbij de officiele berichten uit Siri Sore die mij toegefaxed zijn. Verderop ziet u nog recente berichten.

Incident Siri-Sore, 11 doden en vele gewonden in de periode van 20-10 tot 24-10

De incidenten tussen Siri-Sore Amapatty en Siri-Sore Amalattu, Ulath en Ouw, eiland Saparua, welke begonnen was op woensdag 20-10 tot en met 24-10 heeft het leven gekost van 11 mensen en vele gewonden. De meesten werden door de militairen beschoten. Van Posko Maranatha hebben wij de volgen slachtoffers doorgekregen; doden zijn Zeth Luamlesi (68), Buce Siwabessy (37), Benny Latul (25), Pai Parinussa (52), Thoos Sinanu (38), Olsen Sasabone (23), Tjia Sasabone, Simon Tehusuana (49), Freddy Sapulette (42), S.Lolopua (24 en Salanno. Thomas Latumahallo is nog steeds zoek. Terwijl de secretaris van Posko MUI Malik Selang heeft gezegd dat hij nog geen exacte cijfers heeft van de moslim slachtoffers. Er is gerapporteerd dat tijdens de gevechten de militairen partij hebben gekozen voor de Moslims, en er zouden militairen betrokken zijn bij het incident, die daar eigenlijk niet thuis horen. Pangdam Max Tamaela heeft inmiddels 1 peloton Mariniers naar Saparua gezonden.

Politie heeft 2 vrouwenlijken in zee gevonden, 23-10 3n 24-10.

De politie heeft op zaterdag 23-10 en zondag 24-10 2 vrouwenlijken in zee gevonden. 1e lijk werd gevonden bij de Dermaga Navigatiekantoor van Ambon en de 2e bij Benteng Gudang Arang. De identiteiten zijn nog niet bekend. Zeker is dat beide vrouwen allereerst zwaar werden mishandeld voordat zij in zee werden gegooid. Volgens de politie moet dit het werk zijn geweest van meerdere personen, gezien de vele steekwonden over het hele lichaam.

Ariate Seram werd onverwachts aangevallen 25-10

Desa Ariate werd onverwachts op 25-10 om 6.30 uur door massa moslims aangevallen. Het gevecht eindigde op 9.15 uur. Slachtoffers 1 dode t.w. Benjamin Pesireron (19) en 32 gewonden. Volgens de bewoners van Ariate hebben niet alleen massa uit de omliggende desa's aan de strijd deelgenomen maar ook bewoners van het eiland Ambon o.a. Tanah Goyang, Hitu, Hila, Seith, Luhu en Ketapang. De gewonden werden overgebracht naar de Puskesmas (kliniek) in Kairatu en Piru. De bewoners van het eiland Ambon konden met gemak naar Seram. - Waar zaten de inlichtingendienst? - En waar was de marineboot die de ze mensen eigenlijk had moeten onderscheppen?

Bom onderdelen afkomstig uit India gevonden 25-10

Tijdens een sweeping op 25-10 heeft de politie 155 stuks bom detonatoren gevonden. Deze onderdelen van de bommen zijn afkomstig uit India. Rasid Ani, een bewoner uit Hila die deze onderdelen heeft ingevowrd, zit nu achter slot en grendel voor nader verhoor. Verder heeft de politie ook een bom gevonden die in een truck verborgen lag tussen een aantal koeien. De truck komt van desa Liang en was op weg naar Ambon.

Aangezien het "Digitale" fax en telefoonverkeer vanuit Ambon nog gebrekkig is, zal ik de overige teksten nog in elkaar moeten puzzelen en dit dan verder doorsturen. Verdere berichten krijgt u dan tegoed.

Amatoo

alouette@www.farm.rug.nl

Deel: ' Update situatie Ambon '
Lees ook