URBAN DANCE SQUAD GRATIS TE DOWNLOADEN OP NEDERLANDSE MUZIEK-WEBSITE

UNIEKE SAMENWERKING URBAN DANCE SQUAD,
THEMUSICCHANNEL EN VIRGIN BENELUX

Amsterdam, 22 december 1999. De Urban Dance Squad is terug! En hoe. Voor het eerst zal de Nederlandse groep haar muziek actief via het Internet gaan promoten. Van de nieuwe CD "ARTANTICA" zal "HAPPY GO FUCKED UP" als gratis track via het Internet worden verspreid. Dankzij een unieke samenwerking tussen Urban Dance Squad, themusicchannel en Virgin Benelux kan het nummer vanaf vandaag worden gedownload op www.themusicchannel.nl.

Naar het voorbeeld van Public Enemy bewijst Urban Dance Squad nu als eerste Nederlandse groep dat Internet het medium bij uitstek is om muziek op een originele manier te promoten en, mits juist toegepast, de reguliere muziekverkoop kan stimuleren. Via het publiceren van "Happy Go Fucked Up" op themusicchannel wil men juist aangeven dat Internet voor artiesten als een kans en niet als een bedreiging moet worden gezien.
"De keus voor themusicchannel werd ingegeven door de onomkeerbare digitale muziekrevolutie en de snel groeiende populariteit van hun muziek-website", stelt Rude Boy, lead singer/rapper bij Urban Dance Squad. "Om geassocieerd te worden met UDS is een grote eer", stelt Yigal Fortuin, A&R manager van themusicchannel. "De keus van UDS voor onze site betekent een boost voor de (nog) onbekende artiesten op themusicchannel en is een erkenning voor de kwaliteit van de content die inmiddels op themusicchannel te vinden is".

www.themusicchannel.nlthemusicchannel is de eerste, door Buma Stemra goedgekeurde Nederlandse muziek-website waar bekende en onbekende artiesten hun muziek gratis kunnen promoten. Muziekliefhebbers kunnen gratis muziek naar smaak beluisteren en downloaden: 7 dagen per week, 24 uur per dag. themusicchannel brengt muziek uit via Internet; muziek die anders wellicht nooit via de traditionele distributiekanalen zou worden verspreid. De website is een interactief podium, waar artiesten hun muziek snel en gemakkelijk kunnen lanceren. Als muziekportaal speelt themusicchannel een leidende rol in de snel groeiende markt voor on-line digitale muziekverkoop- en distributie.

Contactpersoon: Guy Makmel - guy@themusicchannel.nl - tel: 06 51 408 918

Deel: ' Urban Dance Squad gratis te downloaden op themusicchannel '
Lees ook