Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 14-03-2003 Mediabericht 14 maart

Urenlange stremming op A67 door ongevallen

MAASBREE Het verkeer op de A67 richting Venlo-Eindhoven is donderdagavond urenlang gestremd geweest door verschillende aanrijdingen.

Rond halfzes botste bij de afslag naar de Midden Peelweg een 26-jarige motorrijder uit Steyl achterop een stilstaande auto. De man haalde via de vluchtstrook het langzaam rijdende verkeer voor hem in. Volgens getuigen reed hij zon 120 km/u. Waar de vluchtstrook overgaat in de uitvoegstrook stond een stilstaande file op de uitvoegstrook naar de Midden Peelweg. De man botste daar tegen de stilstaande auto van een 53-jarige vrouw uit Roggel. Door de klap van de aanrijding schoof de auto de berm in en werden motor en bestuurder de rijbaan op geslingerd. Daarbij kwam de motorrijder tegen de auto van een 23-jarige man uit Brecht aan. Zijn motor werd overreden door een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Rotterdam.

Door het ongeval kwam de langzaam rijdende file helemaal tot stilstand. Voor het slachtoffer is de traumahelicopter ingezet die de man overbracht naar het ziekenhuis in Nijmegen. Waar hij in kritische toestand is opgenomen.

Uit het politieonderzoek werd al snel duidelijk dat de motor niet verzekerd is, het kenteken is geschorst en de bestuurder geen motorrijbewijs heeft.

Toen de file zon 10 minuten later al enkele kilometers lang was, zag een 29-jarige vrachtwagenchauffeur uit Turnhout dat te laat. De man zag dat hij niet meer op tijd zou kunnen stoppen voor de stilstaande autos en stuurde via de vluchtstrook de berm in. Daar zakte de auto scheef weg waardoor de lading (40.000 kg papier) verschoof. Hierdoor werd de file nog langer. Uiteindelijk stond er een rij autos van de Midden Peelweg tot aan de Weseleweg in Venlo. Zowel het onderzoek op de plaats van het 1e ongeval als het bergen van de vrachtauto vergde een gedeeltelijke afsluiting van de rijbaan, waardoor het tot ver in de avond duurde voor de file was opgelost.

Deel: ' Urenlange stremming op A67 door ongevallen '
Lees ook