US NEWS: 'DASH Dieet is Beste Dieet 2017'


LELYSTAD, 20170110 -- Alweer voor het 7e jaar op rij heeft het Amerikaanse US NEWS het DASH Dieet verkozen tot 'beste dieet'. Het Amerikaanse US News laat elk jaar een groep van experts tientallen diëten beoordelen en bepaald zo een Top 3 over negen verschillende categorieën.

In deze negen categoriën kwam het DASH Dieet maar liefst vier maal als beste naar voren, dit was in de volgende onderdelen: Beste dieet voor je Hart, Beste dieet voor Diabetes, Beste dieet voor Gezond eten en Beste dieet Totaal.

Deze laatste categorie is natuurlijk het meest belangrijk, het DASH Dieet is nu zeven jaar op rij hier als beste verkozen. Als tweede werd het Mediterrenean dieet genoemd en het MIND dieet is derde geworden. Het DASH Dieet is ontwikkeld als dieet om de bloeddruk te verlagen, vandaar de naam Dietary Approaches to Stop Hypertension, oftewel DASH.

Het beste dieet om af te vallen is in 2017 het bekende Weight Watchers geworden, dit wordt onder meer door Oprah Winfrey gevolgd. De slechtste drie diëten volgens het US News zijn: Whole30, Dukan en Paleo. Bij deze diëten is er vaak weinig onderbouwing dat het dieet werkt, zijn ze moeilijk vol te houden en is er risico op het missen van bepaalde voedingsstoffen.


Deel: ' US NEWS 'DASH Dieet is Beste Dieet 2017' '
Lees ook