persbericht

Beveiliging Internet, intranet en Ecommerce via de USB poort

USB Authenticatie-middel iKey nu ook voor Windows NT 4.0

Hengelo, 13 december 1999 - iKey, het authenticatiemiddel dat direct gebruik maakt van de USB poort, ondersteunt nu ook Windows NT 4.0 systemen. Authenticatie wordt gebruikt om gebruikers te identificeren en te bepalen of men toegang heeft tot computersystemen. De nieuwe NT-4 driver is de eerste commercieel verkrijgbare USB driver voor authenticatietokens. De nieuwe iKey drivers voor Windows NT 4.0 bieden krachtige en effectieve veiligheid voor NT-gebruikers. Hiermee is iKey een slimme en betaalbare keuze voor veilige communicatie in Internet-, intranet- en Ecommerce-omgevingen. IntroCom uit Hengelo is iKey distributeur voor de Benelux.

iKey is een nieuwe generatie authenticatiesleutel. De iKey is persoonsgebonden, past aan een sleutelhanger en kan dus overal mee naar toe worden genomen. Doordat de iKey rechtstreeks gebruik maakt van de USB-poort, is hij op bijna elke PC toepasbaar en zijn dure kaartlezers overbodig. Bovendien is de snelheid van gegevensoverdracht via de USB poort vele malen hoger dan via parallelle of seriële poorten. Hierdoor verloopt de communicatie-uitwisseling van de iKey vele malen sneller dan bij smartcards. Door de combinatie van een cryptografische processor en het programmeerbare geheugen zijn de toepassingsmogelijkheden van de iKey vrijwel onbeperkt.

De iKey is een ideale oplossing voor het toenemende gebruik van digitale certificaten. Met digitale certificaten en handtekeningen wordt de "echtheid" gegarandeerd van een gebruiker bij bijvoorbeeld transacties via het Internet. De gebruiker kan zijn certificaten in het geheugen van de iKey opslaan. Op deze manier heeft de gebruiker de benodigde certificaten altijd en overal bij de hand. Omdat de iKey altijd om een pincode vraagt, zijn de certificaten tegen misbruik beschermd. Bovendien is de iKey beveiligd tegen het uitlezen van de geheime informatie. Met deze toepassing krijgt de iKey de functie van een veilig digitaal paspoort, waarop persoonsgebonden gegevens kunnen worden gezet.

De IntroCom Groep De IntroCom Groep bestaat uit IntroCom en IntroWeb. IntroCom is specialist op het gebied van ICT-beveiliging. IntroWeb is gespecialiseerd in het leveren van internet-totaaloplossingen aan bedrijven. Steeds meer bedrijven ontdekken dat veiligheid op het internet van groot belang is voor zakelijke toepassingen. Doordat IntroWeb en IntroCom continu kennis uitwisselen en elkaar ondersteunen, lopen beide specialisaties altijd voorop in hun vakgebied.

Einde persbericht Kijkt u op voor www.introcom.nl voor meer informatie, afbeeldingen en technische details.

contact Bas Holla Marketing en Communicatie IntroCom Groep Telefoon: 074 - 243 01 05 E-mail: holla@introcom.nl

Deel: ' USB Authenticatie-middel iKey nu ook voor Windows NT 4.0 '
Lees ook