De op afstand regelbare, met hardware versleutelde USB-flashdrive met antivirus van Kanguru Solutions voldoet aan de certificatie FIPS 140-2

MILLIS, Massachusetts--(BUSINESS WIRE)-- 20100311 --

Kanguru Solutions heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn allernieuwste product, de Kanguru Defender Elite - 's werelds gemakkelijkst te regelen en betrouwbaarste flashdrive - de certificatie Federal Information Processing Standards (FIPS 140-2) in de wacht heeft gesleept.

FIPS 140-2, een uiterst strenge standaard van de Amerikaanse overheid die onder toezicht staat van het National Institute of Standards and Technology, stelt de eisen vast voor versleutelmodules die zijn bedoeld om gevoelige overheidsinformatie te beschermen. De standaard FIPS wordt door andere overheden en bedrijven aanvaard als een veiligheidsvereiste voor versleutelproducten.

“Inmiddels weten veel mensen dat het DOD-verbod op flashdrives gedeeltelijk is opgeheven,” zegt Don Brown, de CEO van Kanguru Solutions, met verwijzing naar het verbod op het gebruik van flashdrives door het Amerikaanse departement van defensie dat al vijftien maanden van kracht is. “Toen dat verbod van kracht was, reguleerde DOD het gebruik van draagbare opslagapparaten uiterst streng voor wat betreft de beveiliging. We hebben samengewerkt met onze overheidsklanten, en we hebben onze nieuwste versleutelde flashdrives zo ontworpen dat ze aan de beveiligingsbehoeften van deze nieuwe, striktere beveiligingsreguleringen voldoen of ze zelfs overtreffen. Functies als op afstand bedienbaar zijn, USB-apparaatcontrole en bescherming tegen virussen en andere malware zijn een direct resultaat van de input van onze klanten en we hebben ze ontworpen zodat bedrijven kunnen voldoen aan de steeds strengere reguleringen.”

De Kanguru Defender Elite voldoet naast de certificatie FIPS 140-2 ook aan de standaarden Sarbanes Oxley en HIPAA. Veel staten voeren ook strenge wetten in voor het schenden van informatie die de Kanguru Defender Elite - die op afstand te controleren is - specifiek aanpakt.

“Met de Kanguru Defender Elite hebben we drie erg populaire functies geïntroduceerd” sprak Nate Cote, vice-president productmanagement bij Kanguru Solutions. “Een sterke, beheerbare beveiliging, een redelijke prijs en gebruiksgemak, zowel voor eindgebruikers als voor bedrijven.”

Naast 256-bits AES-hardwareversleuteling en op afstand bedienen biedt de Kanguru Defender Elite ook nog:

  • een beperkt aantal keren invoeren van het wachtwoord
  • ondersteuning van Master-wachtwoord
  • beperkt IP-bereik/domeinondersteuning
  • een moeilijk te vervalsen ontwerp
  • bescherming tegen virussen en andere malware
  • voor het gebruik zijn geen administratieve rechten nodig

Over Kanguru

Kanguru Solutions ontwerpt en produceert 's wereld gemakkelijkst te bedienen en veiligste flashdrives voor gebruik op alle overheids- en bedrijfsniveaus. Kanguru is een pionier op het gebied van draagbare gegevensopslag en biedt oplossingen op maat die zijn ontworpen rond de beveiligingsbehoeften van afzonderlijke bedrijven. Het bedrijf werd in 1992 in Massachusetts opgericht en produceert al bijna twintig jaar kwalitatief uitstekende draagbare gegevensopslag voor computers, kopieerapparaten voor dvd's en vaste schijven, enz. Voor meer gegevens over Kanguru Solutions gaat u naar de website www.kanguru.com.

Foto- en multimediagalerie: https://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6210438&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Kanguru Solutions
Emmett Jorgensen, 508-376-4245, toestel 203

emmettj@kanguru.com

Deel: ' USB-drive met antivirus Kanguru voldoet aan certificatie FIPS 140-2 '


Lees ook