Universiteit Twente


99/46 6 mei 1999

Universiteit Twente gaat scholieren via Internet helpen bij huiswerk en examen

CasTel en UT bieden gratis Internet voor elke middelbare scholier

Honderden oefenexamens en literatuuruittreksels, huiswerkchat, examenchat, examenradio, examenvideo en als klap op de vuurpijl een gratis Internet-aansluiting voor elke middelbare scholier! Dit is slechts een greep uit de talloze services die de Universiteit Twente aanbiedt aan alle middelbare scholieren via haar nieuwe SchoolDisc en SchoolSite (Fout! Verwijzingsbron niet gevonden..

Tevens zal de Universiteit Twente, in nauwe samenwerking met de Enschedese scholen, een selectie van de antwoorden leveren voor het eindexamenjournaal, dat dit jaar op elke examendag door BNN op Nederland 2 zal worden uitgezonden. De antwoorden zullen binnen enkele uren na elk examen ook op de SchoolSite worden gepubliceerd.

Voor middelbare scholieren die wel een computer met modem hebben, maar nog geen Internet-abonnement, bieden kabelexploitant CasTel en de Universiteit Twente de mogelijkheid om onbeperkt over het Internet te surfen. Een abonnement is niet nodig: alleen de telefoontikken moeten worden betaald. Dit kan met de speciale FreeAccess browser die op de SchoolDisc staat, een gratis Cd-rom van de Universiteit Twente. De SchoolDisc is verkrijgbaar via telefoonnummer 0900-8325. De UT laat hiermee zien dat Informatie en CommunicatieTechnologie (ICT) in het onderwijs niet alleen onderwerp van studie is, maar dat het direct op relevante wijze ingezet kan worden.

Examenservice

Op Internet kunnen examenkandidaten terecht op de SchoolSite. Om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn wordt hierbij gebruik gemaakt van nieuwe multimediatechnologie.

Voorafgaand aan het examen kunnen de leerlingen oefenen met honderden oefenexamens die op de SchoolSite te vinden zijn. Verder kunnen leerlingen via ExamenChat en ExamenEmail hun laatste vragen stellen aan UT-studenten en docenten van Enschedese scholen. De ervaring leert dat er ook na de examens nog volop wordt 'nagechat'. Het napraten met docenten en leerlingen gebeurt ook op ExamenRadio. Deze radiouitzendingen zijn via Internet wereldwijd te horen.

Met de service ExamenVideo worden alle mogelijkheden tegelijkertijd ingezet. Op het scherm zijn de docent en een flipover te zien. Via chat kan de leerling een vraag stellen, waarna de docent de vraag beantwoordt met behulp van de flipover, spraak en chat.

In de rubriek ExamenNieuws worden examenkandidaten op de hoogte gehouden van de laatste nieuwtjes rondom de examens. De rubriek ExamenTips wordt gevuld met serieuze en ludieke tips ter voorbereiding op het examen.

Contactpersoon Voorlichting & Externe Betrekkingen: Wendy de Koning, tel. (053) 489 4363, e-mail: w.dekoning@veb.utwente.nl

Deel: ' UT gaat scholieren via Internet helpen bij huiswerk '
Lees ook