Gemeente Utrecht


UITMARKT.OPEN HUIS..OPEN PODIUM


In het kader van het UTRECHT UITFEEST presenteert de Gemeentebibliotheek doorlopend een UITMARKT waar u van 24 augustus t/m 6 september alle informatie kunt vinden over het aanbod van het culturele seizoen in Utrecht. Daarnaast heeft de Gemeentebibliotheek op zondag 2 september een OPEN PODIUM waar een aantal organisaties zich zal presenteren.

Hieronder volgt een greep uit het programma:

Cursisten van DANSCENTRUM UTRECHT geven een indruk van een Grahamles o.l.v. Suzanne van den Berg

De Graham-techniek is een moderne danstechniek, ontwikkeld door Martha Graham (1894-1991). Martha Graham werkte een eigen bewegingstaal uit, die direct vanuit het lichaam lijkt voort te komen en een sterk emotionele zeggingskracht heeft. Het kenmerk van de Graham-techniek is het principe van "contraction en release" , het samentrekken en weer loslaten van buik- en borstspieren. De Graham-techniek is een van de diverse moderne theaterdans technieken zoals ook Limón-based en Modern Europees.

Het Danscentrum Utrecht biedt deze lessen aan voor beginners alswel (semi) professionals.

Optreden om 14.00 uur en 16.00 uur "plein" 1e etage Gemeentebibliotheek

Open week 3 t/m 8 september, alle lessen gratis ! info: 030-2342011

Atelier 2 presenteert.een workshop "kunstwerk maken" voor kinderen

Bij Atelier 2 kunnen kinderen van 6 tot 13 jaar tijdens een leuke cursus hun eigen kunstwerk maken. Aan het begin van een cursus wordt een museum of een kunstenaar in het Museumkwartier bezocht. Met de daar opgedane inspiratie maken kinderen hun eigen kunstwerken. Per cursus wordt aan de hand van een steeds wisselend thema gewerkt, bijvoorbeeld over kleuren, Gaudi of andere culturen en worden daarbij diverse materialen en technieken gebruikt.

Atelier 2 organiseert ook kunstexcursies voor scholen, creatieve kinderpartijtjes en workshops voor volwassenen. Workshop van 13.30 - 15.30 "Plein 1e etage Gemeentebibliotheek

Atelier 2 Keukenstraat 2, 030-2202726 / 2730777. Zie ook de website van Atelier 2

CAMBI ' EL PASO toont een demonstratie Salsa-dans.

Cambi ' el Paso geeft sinds twee jaar Salsa-lessen in Zeist, en start vanaf september ook in Utrecht. Een goed idee om van een demonstratie te genieten in het programma van de Gemeentebibliotheek. De docenten Maarten Bannink en Rachel Heijne hebben hun danskunst in binnen- en buitenland geleerd en toegepast. De lessen zijn uit diverse niveau's opgebouwd en variëren van figuren van de Salsa en de Merengue tot en met Cambrai's, Rueda de Casino en Cubaanse Chachacha.

Optreden 13.30 uur "Plein" 1 e etage Gemeentebibliotheek

CAMBI ' EL PASO Laan van Vollenhove 1831 3706 GK Zeist 030-6961793 / 2711922

De Koninklijke Oratoriumvereniging Utrecht laat haar zangkunst sprankelen.

De K.O.V. bestaat al meer dan 100 jaar. Het is een gemengd koor van ongeveer 65 personen. Het repertoire bestaat voor het grootste deel uit religieuze muziek (o.a. missen en passiemuziek) uit het verleden en het heden; maar ook op het repertoire staan opera en de Carmina Burana van C.Orff. Elk jaar geeft de K.O.V. één of meerdere uitvoeringen en dit alles geschiedt onder de deskundige leiding van Ton van Nierop.

Optreden om 14.30 uur, "plein" 1e etage Gemeentebibliotheek Utrecht

Onder voorbehoud nog meer passie:

Heb je vuur? Leer de ritmes van Santana, Afro Cuban All stars en vele anderen

Een Percussiecentrum uit Utrecht zal een demonstratie Latin- percussie (verzamelnaam voor slaginstrumenten die in de Latin-muziek worden gebruikt) ten beste geven.

Tijd en plaats op dit moment nog niet bekend

Centro Flamenco Utrera.danst. Ook hiervan is nog niet bekend wanneer en waar dit zal plaatsvinden. Zodra er meer nieuws is wordt dat hier vermeld.


Informatie: Gemeentebibliotheek Utrecht Communicatie Mw. C. Kamphof Tel. 030-2861878

laatste update:31 juli 2001

Deel: ' Utrechtse bibliotheek presenteert doorlopende Uitmarkt '
Lees ook